Expeditie Juttersgeluk doet Ouddorps strand aan

Artikel geplaatst op: 07-04-2017

OUDDORP – Voor het derde achtereenvolgende jaar is langs de Noordzeekust, tussen Sluis en Delfzijl om precies te zijn, Expeditie Juttersgeluk actief om de stranden schoon te maken, vanuit het streven iets te doen tegen de plastic soep in de zee. Maar ook vanuit de motivatie om mensen voor wie het hebben van een gewone baan niet zo heel gewoon is een fijne dagbesteding te geven. Woensdagmiddag 5 april deed de expeditie de gemeente Goeree-Overflakkee aan en streek ze neer op strand ’t Flaauwe Werk te Ouddorp.

In strandpaviljoen C-Side werden de deelnemers ontvangen door wethouder Arend-Jan van der Vlugt. Overal waar Expeditie Juttersgeluk aan de slag gaat, geeft de stichting mensen uit de betreffende regio de kans om mee te doen. Vandaar dat deze middag cliënten van Gemiva-SVG Groep te Oude-Tonge en van Pameijer te Middelharnis naar ’t Flaauwe Werk kwamen.

Voorbeeld voor anderenNa een kop koffie, thee of iets anders met overheerlijk appelgebak of een brownie uit de keuken van C-Side werden ze hier te woord gestaan door wethouder Van der Vlugt. Die vertelde dat Ouddorp de schoonste stranden van Zuid-Holland heeft en daarvoor een onderscheiding heeft ontvangen. Zelfs ook een internationale gouden medaille, de Quality Coast Award. “De gemeente is dan ook trots op de stranden en ik hoop”, zo gaf de wethouder aan, “dat jullie vanmiddag een voorbeeld zijn voor ieder ander die het strand bezoekt, dat iedereen die rommel op het strand tegenkomt dit gewoon even opraapt en meeneemt naar de strandopgang, waar ze gevonden troep kunnen dumpen in de daar aanwezige kisten van ‘Doe mee, verlos de zee’. Dat is nóg een project dat zich inzet voor schone stranden en een schone zee.”

LaagdrempeligNamens Stichting Juttersgeluk legde oprichtster Suzanne Klaassen uit wat de doelstelling van de stichting is. “Tijdens Expeditie Juttersgeluk gaan mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking op zoek naar de mooie en minder mooie dingen op het strand. Door zelf het strand schoon te maken, brengen we het probleem van de plastic soep onder de aandacht bij álle groepen in onze samenleving. Strandjutten is een mooie manier om samen aan een duurzame toekomst te werken. Het strand plasticvrij maken is een zinvolle dagbesteding die mensen zelfvertrouwen en meer eigenwaarde geeft. Meedoen is belangrijk, juist voor mensen die moeite hebben om mee te komen in de maatschappij. Stichting Juttersgeluk biedt hiermee, in samenwerking met KIMO Nederland/België en VNG International, een laagdrempelige manier om maatschappelijk actief te zijn. Expeditie Juttersgeluk is in drie jaar tijd een jaarlijks terugkerend evenement geworden. In 2015 startten we met 6 gemeenten. In 2016 deden 17 gemeenten mee. En in 2017 doen 27 van de in totaal 32 kustgemeenten mee en helpen meer dan 700 deelnemers uit het hele kustgebied mee het strand afvalvrij te maken.”Voorzien van een emmer, een afvalgrijper en een stel handschoenen ging de expeditie aan de slag. Naast een nuttige bezigheid genoten de deelnemers van een heerlijk middagje op het Ouddorpse strand.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!