Eerste paal voor nieuwe Beth-El kerk

Artikel geplaatst op: 06-04-2017

STELLENDAM – Onder grote belangstelling werd woensdagmiddag 5 april 2017 voor de bouw van de nieuwe Beth-El kerk van de Hersteld Hervormde gemeente te Stellendam de (symbolische) eerste heipaal geslagen. Op de bouwplaats aan de Voorstraat nam de zeskoppige bouwcommissie van de kerkelijke gemeente plaats in en bij de heistelling, om dit moment in het bouwproces te markeren.

Maar eerst kreeg de eigen predikant, ds. B.D. Bouman het woord. Langs de weg naast het bouwterrein las hij Ezra 3, naar aanleiding waarvan hij een korte meditatie uitsprak. “In het gelezen Bijbelgedeelte komen dankbaarheid en verwondering voor bij het leggen van het fundament voor de tweede tempelbouw te Jeruzalem, nadat de Israëlieten terug waren gekeerd uit de ballingschap in Babel. Door eigen schuld, hun afwijken van de God van Israël, waren ze in deze ballingschap terechtgekomen. Toch bleef God trouw over hen. Hij bracht hen weer terug en gaf dat, nadat de eerste tempel verwoest was, opnieuw een tempel gebouwd kon worden. Bij het leggen van het fundament hiervoor waren echter ook mensen die huilden. Zij hadden de eerste tempel nog gekend en zagen op de oorzaak waarom nu een tweede gebouwd moest worden. Het bracht hen in de schuld voor God. Ook ons past bij de bouw van deze kerk geen trots, maar ootmoed, ziende op de kerkscheuring van 2004, die ons pijn moet blijven doen en waardoor ten diepste deze kerkbouw nodig is. Toch mag ook hier de dienst der verzoening centraal staan en het is onze bede dat de Heere ook hier doorgaat met Zijn werk.” Aansluitend bad ds. Bouman met de aanwezigen om Gods zegen over de bouwwerkzaamheden, voor de kerkelijke gemeente, voor de gehele Stellendamse gemeenschap en liet hij in de openlucht de verzen 1 en 3 van Psalm 136 zingen.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!