Concert@School, een onderscheidend schoolevenement

Artikel geplaatst op: 03-04-2017

MIDDELHARNIS – Voor de tweede maal werd in de aula van de Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits (PM) te Middelharnis het Concert@School gehouden. Waren er vorig jaar nog circa honderd bezoekers, vrijdagavond waren er rond de 150. Ook nu wachtte het publiek een gevarieerd aanbod aan muzikale optredens op hoog niveau.

Uitvoerenden waren medewerkers van de PM, waarvan verscheidenen bijzonder getalenteerd zijn. Uit het personeel waren een koor en een zangkwartet samengesteld, de docenten Marjo Heij en Petra Kieviet vormden net als vorig jaar een uitstekend zangduo en trakteerden het publiek ook nu weer op een ludiek optreden. Daarnaast stalen diverse instrumentalisten de show. Zoals docente Margriet van Wingerden, die op onbetwist professioneel niveau viool en strijkstok hanteert. Ook de optredens van de docenten Jan van Luik op de vleugel en Hans van Heemst op het echte orgel in de PM-aula getuigden van grote muzikale vaardigheden. Beide traden zowel solistisch op als in samenspel met anderen. Dat laatste deed ook Johan van Broekhoven, medeorganisator van het concert, terwijl Hesther van der Male op haar dwarsfluit zich net als vorig jaar weer als professioneel fluitiste etaleerde. Composities van – in willekeurige volgorde – Franz Schubert, Gabriël Fauré, Franz Liszt, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Ludwig van Beethoven, César Franck en Johann Sebastian Bach prijkten op het programma. Daarbij was een speciale plek ingeruimd voor iemand van buitenaf: Kim Tran, directeur van de Theologische faculteit in Aix-en-Provence, zong vol passie en overgave twee Franstalige liederen en begeleidde zichzelf daarbij op de gitaar. En een ludieke afsluiting onder leiding van muziekdocent Marco van ’t Hof van de PM zorgde ervoor dat naast alle uitvoerenden van deze avond ook het publiek geprikkeld werd actief mee te doen. “Een dag met een gouden randje!”, zo noemde rector Adam van Heest deze vrijdag, na afloop van het opnieuw zeer geslaagde concert, dat wat hem betreft volgend jaar zijn derde editie mag beleven. Een collecte voor ‘Agapè Ministries’ van Doingood maakte dat het, overigens gratis toegankelijke, concert ook een maatschappelijk doel diende. En met daarnaast een uitstekende culinaire verzorging, in de pauze en na afloop, heeft de PM in het Concert@School weer een onderscheidend schoolevenement neergezet.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!