Dankzij actie nieuwe bedden voor hospice Calando

Artikel geplaatst op: 03-04-2017

DIRKSLAND – Hospice Calando te Dirksland werd vorige week van nieuwe bedden voorzien. De uitgave werd mede mogelijk gemaakt vanuit de opbrengst van de Calandotoer die vorig jaar werd gehouden.

Bijna een jaar geleden werd ten bate van Calando een motortoertocht gehouden die een overweldigend succes werd, de Calandotoer. Nadat de moeder van motorliefhebber Kees Smit tot aan haar overlijden liefdevol in Calando werd verpleegd, wilde Kees graag iets terugdoen: een motortoertocht organiseren voor het goede doel. Pieter van der Kamp is als vrijwilliger aan Calando verbonden en Annet van der Groef als verpleegkundige. Samen met hen organiseerde Kees de tocht, terwijl Bea Klink, eveneens medewerkster bij Calando, de totale administratie van de toer op zich nam. Waar gerekend was op maximaal vijftig deelnemers groeide dit aantal uit tot meer dan 190. En van alle kanten werd vanuit het bedrijfsleven steun en support ondervonden. De actie werd zeer breed gedragen, tot over de eilandgrenzen heen. De totale opbrengst bedroeg maar liefst € 12.500. En omdat de bestaande bedden in Calando aan vervanging toe waren, wilde het hospice het geld van de Calandotoer daaraan besteden. Meer dan de helft van de investering kon ermee worden bekostigd. En vorige week donderdagmiddag werden ze geleverd, vijf nieuwe bedden, door de plaatselijke leverancier Lopital. Die nam meteen de oude bedden mee, in afwachting van een goede bestemming ook daar weer voor. Calando is de gulle gevers én degenen die bergen tijd gestoken hebben in het organiseren van de Calandotoer, bijzonder dankbaar! Intussen wordt met de gedachte gespeeld om, nog geheel onbekend wanneer of in welk jaar, een tweede editie uit te schrijven.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!