Nationale pannenkoekendag op 'CBS Het Kompas'

Artikel geplaatst op: 31-3-2017

STELLENDAM - Al een aantal jaren is het de gewoonte dat de leerlingen van groep 7 en 8 van 'CBS Het Kompas' meedoen aan de Nationale Pannenkoekendag, waarbij pannenkoeken worden gebakken voor ouderen van woonstede "Het Spectrum". De mensen werden gebracht of met rollator of rolstoel opgehaald om even later te genieten van overheerlijke pannenkoeken, met veel plezier gebakken door de kinderen.

De gemeenschapsruimte van de school leek wel op een echt pannenkoekrestaurant, met allemaal rood-wit geblokte tafelkleedjes en leerlingen zorgden ervoor dat het de ouderen aan niets ontbrak. Ondertussen was er een gezellig gekeuvel te horen en iedereen zoveel mocht eten als 'ie wilde, mede dankzij een aantal ouders die ook thuis nog eens aan het bakken waren geweest.

Een van de kinderen kwam aan het einde van de maaltijd naar de juf toe met het voorstel om met elkaar nog wat te zingen, dus tot slot zongen ouderen en jongeren met elkaar uit volle borst het eerste vers van psalm 42: 't Hijgend hert der jacht ontkomen. "Daar hadden we geen smartboard voor nodig!"


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!