Nationale pannenkoekendag op 'CBS Het Kompas'

Artikel geplaatst op: 31-3-2017

STELLENDAM - Al een aantal jaren is het de gewoonte dat de leerlingen van groep 7 en 8 van 'CBS Het Kompas' meedoen aan de Nationale Pannenkoekendag, waarbij pannenkoeken worden gebakken voor ouderen van woonstede "Het Spectrum". De mensen werden gebracht of met rollator of rolstoel opgehaald om even later te genieten van overheerlijke pannenkoeken, met veel plezier gebakken door de kinderen.

De gemeenschapsruimte van de school leek wel op een echt pannenkoekrestaurant, met allemaal rood-wit geblokte tafelkleedjes en leerlingen zorgden ervoor dat het de ouderen aan niets ontbrak. Ondertussen was er een gezellig gekeuvel te horen en iedereen zoveel mocht eten als 'ie wilde, mede dankzij een aantal ouders die ook thuis nog eens aan het bakken waren geweest.

Een van de kinderen kwam aan het einde van de maaltijd naar de juf toe met het voorstel om met elkaar nog wat te zingen, dus tot slot zongen ouderen en jongeren met elkaar uit volle borst het eerste vers van psalm 42: 't Hijgend hert der jacht ontkomen. "Daar hadden we geen smartboard voor nodig!"


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!