Weer de wijde weide in

Artikel geplaatst op: 27-03-2017

SOMMELSDIJK – Bij Kaasboerderij De Westplaat, van de familie Van Schaik aan de Heuvelweg te Sommelsdijk, gingen afgelopen vrijdagmorgen de koeien weer naar buiten, de stal uit, de wijde weide in, 115 in totaal. En wat hadden ze er zin in! Toen ze eenmaal doorhadden dat ze door de geopende staldeur naar het groene buiten mochten, stormden de dames de vrijheid in. Loeiend, springend, met zwiepende staarten en stampende ademhaling en soms ook een beetje knokkend over wie 't in de wei voor 't zeggen zou gaan hebben. Volgens melkveehouder Van Schaik ziet het gras van het weiland rond de boerderij er prachtig glanzend uit. Een goed teken, want door dit verse prille gras leveren de koeien melk met zachtere vetten en onverzadigde vetzuren, waaronder Omega 3. Dat betekent lekkerdere kaas, zachter van structuur en extra gezond. Over vijf weken ligt deze lekkere graskaas weer in de kaaswinkel bij de boerderij.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!