Vrijwilligers: het kapitaal van Goeree-Overflakkee, het medicijn tegen individualisering

Artikel geplaatst op: 27-03-2017

SOMMELSDIJK – Na het succes van het Vrijwilligersevent dat de gemeente Goeree-Overflakkee vorig jaar voor de eerste keer organiseerde, werd afgelopen vrijdagavond de tweede editie gehouden, opnieuw in ’t Prieel van Recreatiecentrum De Staver te Sommelsdijk. Met het Vrijwilligersevent biedt de gemeente het totale vrijwilligerskorps op het eiland een genoeglijke avond aan, als gebaar richting de vele vrijwilligers hoe zeer de gemeente hun velerlei inzet waardeert.

Aan het eind van de middag werden de gasten ontvangen door een aantal medewerkers van de gemeente, die deze avond hun vrije tijd opofferden voor de in totaal zo’n 220 gasten, voor wie letterlijk een smakelijk programma was samengesteld. Een walking dinner was de aanwezigen in het vooruitzicht gesteld. Maar uiteindelijk was besloten om de vele gasten gewoon aan tafel te bedienen. Zeven leerlingen uit klas 3 in het profiel Horeca/Bakkerij/Recreatie van het Edudelta College te Middelharnis kregen hiermee de uitdaging om het op school geleerde in praktijk te brengen. Samen met de vrijwilligers van de gemeente vormden ze het team dat, in nostalgische kledij gestoken, de gasten deze avond op en top verzorgde. Op de tafels in de zaal vermeldden speciaal voor deze avond gemaakte menukaartjes al wat de pot schafte. Een driegangenmaaltijd, waarvan iedere gang een gevarieerd menu inhield én bijzonder goed smaakte. Tussen de bedrijven door werden de gasten vermaakt met muzikale optredens van folkgroep Pekel en met goocheltrucs door Dirkslander Gelein Ruts.

KapitaalNamens de gemeente richtten zowel burgemeester Ada Grootenboer als wethouder Gerrit de Jong zich deze avond tot de aanwezigen. De wethouder verzorgde het welkomstwoord en prees daarin de vrijwilligers als “het kapitaal van Goeree-Overflakkee”, dat door zijn inzet ervoor zorgt dat Goeree-Overflakkee een actieve samenleving kent. “Daardoor kan voorkomen worden dat mensen alleen komen te staan.”

MedicijnOok de burgemeester sprak uit hoe waardevol de vrijwilligers en hun inzet zijn. “U maakt het verschil in de samenleving”, zo gaf ze aan. “Uw inzet is niet alleen onbetaald, maar ook onbetaalbaar. Wat zou er allemaal ontsporen als u, vrijwilligers, ermee zouden stoppen? Daar moeten we niet aan denken! U bent het medicijn tegen individualisering. De zorg voor elkaar, het zit het eiland in het bloed. De gemeente waardeert het zeer dat dit ook op Goeree-Overflakkee, of juíst op Goeree-Overflakkee, zo sterk aanwezig is en het past ons daar een diepe buiging voor te maken. Zonder uw inzet als vrijwilligers, waardoor anderen tot bloei komen, zou het eiland niet zijn wat het nu is!”


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!