Brand in aanbouw zijnde woning

Artikel geplaatst op: 24-03-2017

SOMMELSDIJK - In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 maart heeft brand gewoed in een nog in aanbouw zijnde woning aan de Langeweg in Sommelsdijk. Tegen 02.00 uur merkte een buurtbewoner de brand op. "Ik heb last van COPD en had 't benauwd. Toen ik uit bed ging om een pufje te nemen zag ik 't buiten ontzettend mistig worden. Zoals dikwijls het geval is, zat ook nu weer een poes bij me in de achtertuin. Die geef ik nogal eens een stukje worst en daarop zat ze ook nu weer te wachten. Toen ik met de worst naar buiten ging, zag ik de vlammen bij het in aanbouw zijnde huis hiernaast en heb ik ogenblikkelijk de brandweer gebeld. Het is in en in triest, deze brand. De eigenaar heeft deze woning zelf opgebouwd en heeft daar zo'n jaar lang elke avond in gestoken. Het resultaat was prachtig. En dan overkom je dit!" Extra wrang is 't dat de eigenaar en bouwer van de woning zelf brandweerman is en uit moest rukken voor het vuur dat z'n eigen droomhuis teisterde. Naar het zich laat aanzien begon de brand in de houten aanbouw, die in lichterlaaie stond en geheel verwoest werd. Ook het huis zelf heeft schade opgelopen. Aan alle kanten kwam de rook uit de woning, terwijl voor de bestrijding van de brand ook het dak moest worden opengebroken. Er valt niet uit te sluiten dat brandstichting in het spel is. Ter hoogte van de plek waar de brand begonnen is, stond het bouwhek dat het gehele bouwkavel afsluit, op een kier. Voor bestrijding van de brand werd opgeschaald naar 'Grote brand', waarop diverse brandweervoertuigen naar Sommelsdijk kwamen. Zo'n twee uur later kon het sein brand meester worden gegeven.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!