Open dag op nieuwbouwlocatie aan de Molendijk in Oude-Tonge

Artikel geplaatst op: 22-3-2017

OUDE-TONGE – Waar nu nog een vervallen boerderij staat, verrijzen binnen een jaar vier dijkwoningen en vier appartementen. De locatie is Molendijk 71-75 in Oude-Tonge. Wie meer wil weten over dit aantrekkelijke nieuwbouwproject is op vrijdag 24 maart, van 13.00 tot 17.00 uur, welkom op de bouwlocatie. Er zijn dan ook tekeningen te zien van de te bouwen woningen. Opgeven voor de inloop kan via www.molendijkoudetonge.nl

Door Kees van Rixoort

"We hebben ervoor gekozen om kwalitatief zo hoog mogelijk in te zetten", zegt Martijn Klem van projectontwikkelaar AMK. Projectontwikkeling "We bieden de koper een zo compleet mogelijk huis. Je ziet nogal eens bij bouwprojecten dat de meerkosten de pan uit rijzen, maar wij pakken het anders aan. We gaan vooraf met de kopers om de tafel om hun wensen in kaart te brengen. Denk aan de plaats van het toilet en de wandcontactdozen. Door hierover voorafgaand aan de bouw goede afspraken te maken, heb je geen stagnatie tijdens het bouwen en beperk je het meerwerk tot een minimum. Voor de kopers is dat plezierig. Iedereen kan binnen een bepaalde brandbreedte zijn eigen woning samenstellen."

De woningen zijn ontworpen door Partitio Ontwerphuis in Zierikzee. Voor het bouwen wil AMK Projectontwikkeling zoveel mogelijk gebruikmaken van lokale bedrijven, waaronder timmerbedrijf Vervloed. Maar voordat het zover is, zal eerst de vervallen boerderij moeten worden gesloopt. Dat gaat vanaf half april gebeuren. Vervolgens gaat de bouw van de dijkwoningen en de appartementen direct van start. De oplevering is naar verwachting in de eerste maanden van 2018. Op meerdere woningen is al een optie genomen.

De appartementen hebben naast de woonkamer een slaapkamer. De twee bovenste appartementen beschikken over een zolder, waar één of twee extra slaapkamers kunnen worden gerealiseerd. In de dijkwoningen zijn drie slaapkamers, wat deze woningen ook zeer geschikt maakt voor gezinnen. Volgens Martijn Klem worden de appartementen en woningen gebouwd volgens de modernste eisen, ook als het om energiezuinigheid gaat. "Het is een optie om een warmtepomp te laten installeren. Zonnepanelen zijn standaard toegevoegd, evenals vloerverwarming in alle vertrekken. Aan de zuidzijde, achter de woningen, zijn terrassen op het zuiden. Bij de appartementen hoort een garage en bij de woningen kan men parkeren op eigen grond. Er is ook een berging." De projectontwikkelaar noemt verder de locatie als voordeel: op loopafstand van het centrum van Oude-Tonge. "Er is hier weinig nieuwbouw. Dit project voorziet in de vraag naar nieuwe woningen en betekent een impuls voor de leefbaarheid en de voorzieningen in het dorp."


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!