PM-leerlingen leveren “knap stukje werk”

Artikel geplaatst op: 20-03-2017

MIDDELHARNIS – “Een knap stukje werk hebben de jongens geleverd! Ze hebben een schuur gebouwd, die ze helemaal zelf hebben ontworpen, de constructie ervoor hebben bedacht en uitgerekend. En ook de bouw voerden ze compleet uit!” Die trotse en tevreden woorden klonken donderdagmorgen over het werk dat een zevental Pro-leerlingen van Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits (PM) te Middelharnis geleverd heeft in het kader van het praktijkleren.

Voor dit onderwijs zet de PM zich graag in om de leerlingen een realistische arbeidsomgeving te bieden. Deze jongens en meiden zijn er vooral goed in om met hun handen bezig te zijn. Achter boeken zitten leren, in de klas of thuis, is niet zo hun ding. Leren in de praktijk zo veel te meer. En om zich goed te ontwikkelen en te ontplooien zijn zij vooral gebaat bij deze vorm van onderwijs. Om dit mogelijk te maken is de PM onder andere samenwerking aangegaan met woningcorporatie Woongoed GO, die in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen graag bij opknap- en onderhoudswerk aan haar woningbezit leerlingen van het praktijkleren de kans geeft hier de nodige vaardigheden op te doen. Bijvoorbeeld stucwerk, het vervangen van vloeren en het vernieuwen van plafonds. Omdat Woongoed veel van dit werk uit laat voeren door Aannemersbedrijf Wielhouwer te Middelharnis is er als vanzelf een driehoeksamenwerking ontstaan tussen de PM, Woongoed GO en Wielhouwer. En het waren vertegenwoordigers van deze drie partijen die zich donderdagmorgen zo lovend uitlieten over het geleverde werk van de zeven PM-leerlingen. Achter een nieuwe woning van Woongoed, aan de Prinses Margrietstraat in Middelharnis, moest tegen een bestaande houten schuur nóg een schuur worden gebouwd. Aan de leerlingen was de taak om alle processen voor de bouw, weliswaar onder begeleiding, geheel zelf uit te voeren. Van ter plekke de situatie te bekijken en uit te meten tot het uitrekenen van de fundering en het bedenken van de dakconstructie toe, van nadenken over de afvoer van hemelwater, ventilatie en de aanleg van elektriciteit, tot het organiseren en plannen van het hele bouwproces toe. De schuur, met afmetingen van ca. 260x360 cm en zo’n 250 cm hoog, moest perfect aansluiten bij de bestaande bouw, niet alleen esthetisch maar ook fysiek. En daar zijn de leerlingen uitstekend in geslaagd, zo luidde donderdag unaniem het oordeel. Ook de bewoner die de extra schuur bij zijn huis kreeg, was supertevreden en vond ’t geweldig hoe de jongelui hun werk deden. Zelf vonden ze ’t ook leuk en heel leerzaam om te doen. En daar was het nu juist om begonnen.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!