Week van Zorg en Welzijn verbindt binnen met buiten

Artikel geplaatst op: 16-03-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het is deze week de Week van Zorg en Welzijn. Jaarlijks wordt daar in heel Nederland invulling aan gegeven. Ook op Goeree-Overflakkee. De zorginstellingen van CuraMare openden hun deuren om publiek een kijkje achter de schermen van de zorg te geven: hoe gaat het eraan toe in de dagelijkse praktijk? Om dat te laten zien was er een uitgebreid activiteitenprogramma samengesteld.

Belangstellenden kregen rondleidingen en konden zich over tal van zaken laten informeren, bijvoorbeeld op een interactieve informatiemarkt, of ervaren hoe ’t is om in een rolstoel of met een duofiets te rijden, of om met een tillift uit bed te worden gehaald. Ook konden belangstellenden meedoen met beweegactiviteiten voor ouderen, of proeven aan veel andere bezigheden. Letterlijk in de diverse restaurants van de zorginstellingen, waar de horecateams diverse gerechtjes uit eigen keuken klaarmaakten. Maar ook sfeerproeven, bij bijvoorbeeld de breiclub of de handwerkgroep. Natuurlijk was ook voor de ouderen het nodige georganiseerd. In De Vliedberg te Ouddorp deden Havo 3-leerlingen van Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits dinsdagmiddag spelletjes met bewoners en maakten ze samen deeg in verschillende vormpjes om koekjes te bakken. Dit in het kader van de naderende profielkeuze van de leerlingen, waarvoor ze in De Vliedberg even konden snuffelen aan werken in de zorg. In Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk was woensdag klederdrachtensemble Eeuwkant te gast en verzorgde koor Animato een optreden in de grote hal. Ook was hier deze dag een stembureau ingericht voor de Tweede Kamerverkiezingen, evenals in Ebbe en Vloed in Oude-Tonge, dat ook woensdag de Open dag had. En in Geldershof in Dirksland waren er workshops met kinderen van de basisscholen, werd er bingo gespeeld en waren er gezellige spelletjes. Zo vormde de Week van Zorg en Welzijn een mooie gelegenheid om een verbinding te leggen tussen de wereld binnen en buiten de zorginstelling.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!