Zaalvoetbaltoernooi voor eilandelijke kerken 'Fiets voor een Huis'

Artikel geplaatst op: 13-3-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Patrick Zoeteweij uit Dirksland is volop bezig met de voorbereidingen van een zaalvoetbaltoernooi op zaterdag 20 mei. Het bijzonder is dat hij hiervoor alle kerken van het eiland uitnodigt om een ploeg te formeren. Dit om een bedrag bijeen te brengen voor de actie Woord en Daad 'Fiets of loop voor een Huis'.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Patrick Zoeteweij heeft het voornemen om in september, als lid van het team Esselink, op zijn fiets de Galibier in de Franse Alpen te beklimmen. De bedoeling is om naar de top van deze berg vanuit Valloire te fietsen. Deze onderneming is niet alleen bedoeld om een mooie sportieve prestatie neer te zetten, maar vooral om geld bijeen 'te rijden' voor de actie 'Fiets voor een Huis'. Deze actie is een initiatief van Wereldfoundation in samenwerking met Woord en Daad. De deelnemers kunnen wandelend, hardlopend of fietsend proberen de 2645 meter hoge top van deze berg te bereiken.

De actie 'Fiets voor een Huis' van Wereldfoundation en Woord en Daad, is bedoeld om de mogelijkheid te creëren voor de bouw van een woning voor de allerarmsten op het platteland in Bangladesh. Heel veel mensen - ongeveer 47 miljoen - leven in bouwvallige huizen. Wereldfoundation en Woord en Daad hebben als missie om deze mensen van een duurzame woning te voorzien. De bewoners krijgen een 'microhypotheek', waarmee ze het grootste deel van de bouw kunnen financieren. Om in aanmerking te komen voor deze hypotheek dient men bewezen te hebben goed om te kunnen gaan met een microkrediet. Als men een hypotheek heeft gekregen worden de toekomstige bewoners begeleid met de bouw van hun huis. De woningen zijn voorzien van een goede fundering en van goede sanitaire voorzieningen, vanwege het regelmatig voorkomen van zware storm en overstromingen is een goed fundament voor een huis heel belangrijk. De hypotheek dient in zes jaar te worden afgelost en met het afgeloste bedrag kan weer een ander gezin aan een nieuw huis worden geholpen. Patrick weet dat tot nu toe alle micro-hypotheken zijn afgelost. Deze manier van duurzaam bouwen spreekt hem in het bijzonder aan. Daarom wil hij zich inzetten voor dit project en hij hoopt € 1.000,- aan sponsorgeld te kunnen ontvangen, want met dit bedrag kan voor één gezin een huis gebouwd worden in Bangladesh.

Om voldoende geld binnen te krijgen voor zijn persoonlijk aandeel in de actie wil Patrick op zaterdag 20 mei een zaalvoetbaltoernooi organiseren. Omdat het doel 'Fiets voor een Huis', ook ondersteund wordt door Woord en Daad, kwam hij op het idee om dit toernooi te organiseren voor de kerken op Goeree-Overflakkee en daarom heeft hij alle kerkenraden op het eiland aangeschreven. Er zijn al verschillende positieve reacties ontvangen. Het initiatief is gericht op jeugdgroepen in de verschillende kerken, maar natuurlijk mogen ook anderen meedoen.

Het toernooi wordt gehouden op zaterdag 20 mei vanaf 9.00 uur in Sporthal de Gooye in Dirksland. De kosten zijn € 75,- per team. Na aftrek van de kosten voor de zaalhuur, komt het resterende bedrag volledig ten goede aan 'Fiets voor een Huis'. Aanmelden kan via: zaalvoetbalfveh@gmail.com. Meer info: 06-12963077. Zie ook: www.fietsvooreenhuis.nl


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!