Tweede Waterpoortloop van start

Artikel geplaatst op: 13-03-2017

OOLTGENSPLAAT – Vanuit multifunctioneel gebouw ’t Centrum te Ooltgensplaat werd vrijdag en zaterdag 10 en 11 maart de tweede Waterpoortloop gehouden. Een wandeltocht langs de wateren die de in het Waterpoort samenwerkingsverband aangesloten organisaties aan elkander verbindt. Concreter aangegeven: een wandeltocht langs het Volkerak, met verschillende loopafstanden.

De twee langste afstanden, 110 en 80 kilometer, volgden een route langs het Hellegatsplein, richting Willemstad, naar Dinteloord en richting De Heen, om via de Philipsdam weer richting Ooltgensplaat te gaan. De 110 km-wandelaars maakten daarbij nog een extra lus richting Den Bommel. Bij rustposten onderweg was voor het nodige proviand gezorgd en ook de EHBO was present om wat te doen aan eventuele lichamelijke ongemakken. De 40 en de 20 kilometer gingen zaterdagmorgen van start, de eerste met zeven wandelaars richting Oude-Tonge, de tweede rondom Ooltgensplaat met in totaal negen lopers.De 110- en de 80-kilometerwandelaars, afkomstig uit heel Nederland, uit België en uit Duitsland, verzamelden de moed om vrijdagavond in het nachtelijk donker te starten, om daarna urenlang in beweging te zijn. Gekleed in reflecterende veiligheidshesjes en met verlichting bij zich zetten ze zich klokslag 22.00 uur in beweging, na een gloedvolle toespraak van Ton Korteweg en onder begeleiding van enkele muzikanten. Exact 110 wandelaars gingen op pad voor de 110 kilometer route, 90 gingen voor de 80 kilometer. Deelnemers van de eerste groep moesten zaterdagavond 19.30 uur terug zijn, de tweede groep om 18.00 uur. Voor de langste afstanden gold een maximumaantal deelnemers van 200 en dat werd ruimschoots gehaald. Wie zich nog opgaf nadat de tweehonderd was bereikt, kwam op een wachtlijst te staan.De Waterpoortloop bedoelt geen concurrent te zijn van de Omloop van Goeree-Overflakkee, maar een aanvulling op het eilandelijke wandelprogramma, zodat Goeree-Overflakkee ook als wandelgebied en omgeving voor lange afstand wandelaars nog beter op de kaart komt te staan.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!