Eerste Kids Care beurs levert € 4.235 op voor kinderafdeling ziekenhuis

Artikel geplaatst op: 09-03-2017

SOMMELSDIJK – Na de overweldigende belangstelling die de eerste Kids Care beurs drie weken geleden trok in ’t Prieel van Recreatiecentrum De Staver, bleek ook de opbrengst voor het goede doel dat aan de verkoping was verbonden een verrassing. Dinsdagavond 7 maart werd die bekendgemaakt en in de vorm van een cheque overhandigd aan de begunstigde: de kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland. Die mocht maar liefst € 4.235 in ontvangst nemen, wat besteed zal worden aan voorzieningen op de kinderafdeling die het verblijf van kinderen in het ziekenhuis veraangenamen.

Zo’n 500 bezoekers kreeg de beurs in slechts enkele uren tijd te verwerken. Die waren afgekomen op het gevarieerde aanbod aan kinderkleding en speelgoed, zowel gebruikt als nieuw. Zo’n 240 particulieren hadden hiervoor spullen ingeleverd die verkocht konden worden, terwijl Lico’s Shop een hoeveelheid kinderkleding doneerde en Keyzer Schoenen zo’n 80 paar kinderschoenen. Ook was er een verloting, waarvoor circa 50 bedrijven van heel Goeree-Overflakkee de te winnen artikelen sponsorden.Vijftig procent van de opbrengst van de Kids Care beurs werd voor de kinderafdeling van het Dirkslandse ziekenhuis bestemd, als blijk van waardering dat er op Goeree-Overflakkee een ziekenhuis en een kinderafdeling is. Vandaar ook de naam Kids Care die de beurs kreeg: door de verkoop van kinderspullen wordt de zorg voor kinderen gesteund.Bovendien ging niet-verkochte kleding die de inbrengers niet terug hoefden naar Dorcas en naar de kledingbieb. De laatste steunt zo’n 20 gezinnen op het eiland.De organisatie van de Kids Care beurs staat nog versteld van het enorme succes van deze eerste editie en is de vele vrijwilligers ontzettend dankbaar voor hun hulp. Die kwam dikwijls ook uit onverwachtse hoek. Bijvoorbeeld van een groep vluchtelingen die in De Staver de inburgeringscursus volgden en die spontaan mee kwamen helpen. Of de 70 leerlingen van het Edudelta College te Middelharnis die ook meehielpen en zo hun burgerschapsstage vervulden. Ook De Staver zelf bleek bereid om voor deze beurs ’t Prieel beschikbaar te stellen. “Als we op alles terugkijken zweven we er eigenlijk nog van”, zo blikt de beursorganisatie terug. En: voor volgend jaar staat de tweede Kids Care beurs al in de planning. Daar zijn weer wel veel vrijwilligers voor nodig. Wie mee wil doen kan zich aanmelden. Zie voor meer info www.kidscarebeurs.nl.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!