Galaconcert De Hoop

Artikel geplaatst op: 8-3-2017

STELLENDAM - Vrijdag 31 maart 2017 organiseert fanfareorkest De Hoop in samenwerking met de Zuid-Hollandse muziekbond een galaconcert van de Luxemburgse professionele militaire harmonie Grand-Ducale. Het concert zal aanvangen om 20.00 uur in de Dorpstienden te Ouddorp.

In 2013 nam fanfareorkest De Hoop deel aan een internationaal concours in Luxemburg. Een van de prijzen die het orkest daar won, was een volledig verzorgt optreden door de harmonie Grand-Ducale. Nu muziekvereniging De Hoop haar 120-jarig jubileum viert, is de tijd rijp dit cadeautje uit te pakken. La Musique Militaire Grand-Ducale behoort tot de Europese top onder de militaire orkesten. Het orkest heeft een rijke militaire traditie die zijn oorsprong vindt halverwege de 19de eeuw. Parades, optochten en wachten behoren tot de kerntaak van dit ensemble. Toch heeft dit orkest zich de afgelopen decennia ontwikkeld als een concertband met een grote internationale faam. Zaterdag 1 april worden er workshops gegeven door muzikanten van het Grand-Ducale. Deze workshops worden gehouden in het Haagse Huus te Stellendam. De workshops starten om 10:00 uur en zijn afgelopen om 13:00 uur. De volgende instrumenten komen aan bod: trompet/bugel, trombone, groot koper, saxofoons, hoorns en slagwerk. Het minimale niveau voor deelname is diploma B. De kosten voor deze workshops zullen zijn: €10,-. Opgeven kan via: tickets@fanfaredehoop.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!