Kinderverkiezingen op CJS 't Kompas

Artikel geplaatst op: 8-3-2017

DEN BOMMEL - Van woensdag 8 maart tot en met dinsdag 14 maart organiseert ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat voor de zesde keer de landelijke Kinderverkiezingen.

Deze schaduwverkiezingen geven een indruk van hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als kinderen uit groep 7 en 8 het voor het zeggen hadden. CJS 't Kompas zal met 17 leerlingen uit de bovenbouw aan de Kinderverkiezingen deelnemen. Naar verwachting zullen de meeste leerlingen op 't Kompas stemmen op maandag 13 maart tussen 14.00 en 14.30 uur. De leerlingen ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet. Een stembureau, bestaande uit 3 leerlingen uit de leerlingraad, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen.

Uitslag

De uitslag van CJS 't Kompas en die van alle andere deelnemende scholen zal op dinsdag 14 maart, één dag voor de Tweede Kamerverkiezingen, omstreeks 17.00 uur worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de parlementszaal van ProDemos in Den Haag. Daarnaast wordt de uitslag bekend gemaakt op www.kinderverkiezingen.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!