Choral Evensong in lijdenstijd

Artikel geplaatst op: 8-3-2017

DIRKSLAND - Alweer voor de vierde keer zullen het Prins Maurits schoolkoor en Vocaal Ensemble Magnificat samen een Choral Evensong verzorgen.

In heel Nederland wint de Choral Evensong aan populariteit. De Choral Evensongs die Magnificat en het Prins Maurits schoolkoor samen hebben uitgevoerd worden door een groot publiek gewaardeerd. Op 18 maart zal daarom weer een Choral Evensong worden gehouden met als thema "Our Saviour lives". Magnificat en het Prins Maurits schoolkoor sluiten hierbij aan bij de eeuwenoude traditie van het zingen van "gebeden" in de Anglicaanse kerk in Groot Brittannië. De Choral Evensong is het gebed dat plaatsvindt in de namiddag. Er is een vaste opbouw met onderdelen zoals psalmen, kerkliederen, gebeden en schriftlezingen. De lofzang van Maria en van Simeon zijn een vast gegeven in de Choral Evensong, en ook deze keer is er weer voor een De muziekstukken zijn een keuze uit de eeuwenoude traditie tot aan recent gecomponeerde werken van bv. John Rutter. Ze worden uitgevoerd door één van de koren of door de koren gezamenlijk. Er staat ook een aantal bekende liederen op het programma waarbij het publiek mee kan zingen, aan het einde van de Evensong. Het Prins Maurits schoolkoor staat onder leiding van Marco van 't Hoff; vocaal ensemble Magnificat onder leiding van Rinus Verhage. Wim Diepenhorst zal het orgel bespelen. Geheel volgens traditie begint de Choral Evensong om 17.00 uur en duurt ruim een uur. Iedereen is van harte welkom op 18 maart 2017 in de Hervormde Kerk in Dirksland. De kerk gaat open om 16.30 uur en de toegang is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!