Volop acties en open dag voor jubilerende Westplaat

Artikel geplaatst op: 6-3-2017

SOMMELSDIJK - De Westplaat viert dit jaar haar tinnen jubileum. De woonlocatie in Sommelsdijk blijkt in de wijk na tien jaar nog niet zeer bekend te zijn. Diverse acties en een open middag moeten daar veranderen verandering in brengen. "De bewoners en medewerkers duiken de wijk in om de uitnodigingen te bezorgen. We willen buren en andere belangstellenden kennis laten maken met de Westplaat en de sfeer laten proeven. Ik denk dat zij versteld zullen staan van onze mooie locatie", steekt zorgkundige coach Lianne Kooijman van wal.

In december 2007 ontvingen de eerste bewoners de sleutel van hun eigen appartement aan de Antoon Coolenstraat 136. In totaal krijgen 24 cliënten met een beperking sindsdien ondersteuning van stichting Sjaloom Zorg. De zorgvraag is daarbij zeer uiteenlopend. "De Westplaat bestaat uit drie woonlagen. Op de bovenste twee verdiepingen wonen de mensen zelfstandig en krijgen zij ambulante begeleiding. Op de eerste woonlaag krijgen bewoners intensievere zorg", licht Lianne verder toe. In de gemeenschappelijke huiskamers komen de bewoners bij elkaar om te eten of gewoon een kopje koffie te drinken. "Ook de mensen die zelfstandig wonen, schuiven regelmatig aan om een hapje mee te eten. Het is gewoon een fijne locatie hier en wij willen zeker dit jubileumjaar anderen daarvan laten meegenieten."

Overkapping balkonMet verschillende acties zoekt de Westplaat niet alleen de publiciteit op. Er wordt ook geld ingezameld om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. "We hebben namelijk een prachtbalkon, waar de bewoners met z'n allen lekker buiten kunnen zitten. Alleen is het er óf te warm óf het waait te hard. We hebben al menig parasol verloren. Daarom zijn we nu geld aan het inzamelen om een overkapping te realiseren. Dat is niet goedkoop, dus er komen verschillende acties aan. Zo staan wij 28 mei op de jaarmarkt in Ouddorp om producten te verkopen en vindt er tijdens de open middag ook een verkoping plaats van verschillende lekkernijen en leuke artikelen. Onze stroopwafelactie was gelukkig al een mooi eerste succes!" Wie een kijkje wilt nemen bij de Westplaat, is van harte welkom op zaterdag 18 maart van 13.30 tot 16.00 uur, Antoon Coolenstraat 136 (ingang Joost van den Vondellaan)


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!