Albeda College: al 25 jaar sterk in beroepsonderwijs

Artikel geplaatst op: 6-3-2017

ROTTERDAM - Een begrip in Rotterdam en omstreken: dat is het Albeda College. Sterk in goed middelbaar beroepsonderwijs, dat aansluit op de arbeidsmarkt. Dit jaar bestaat deze mbo-instelling 25 jaar. Een kijkje in het verleden en de toekomst.

Dat doen we met Ron Kooren, voorzitter college van bestuur van het Albeda. Kooren: "Het Albeda College staat al 25 jaar middenin de samenleving en daar zijn we trots op. In al die jaren zijn we steeds bezig geweest ons onderwijs te verbeteren, door goed samen te werken met toeleverende scholen, bedrijven, instellingen en gemeenten. Maar ook met ouders en studenten. Daardoor kunnen we onze lesprogramma's goed afstemmen met het werkveld en op de toekomst van onze studenten, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot gewilde professionals én verantwoordelijke burgers. Samen met onze partners gaan we ervoor zorgen dat het Albeda College ook de komende 25 jaar toonaangevend en waardevol blijft voor studenten, bedrijven en de samenleving."

Open dag

Donderdag 16 maart is er bij het Albeda weer een open dag. Volgens Ron Kooren dé kans voor jongeren om zich te oriënteren op een mbo-opleiding en hun talent te ontdekken. Kooren: "Ik nodig ze samen met hun ouders van harte uit op één van onze locaties. Laat je voorlichten door onze enthousiaste studenten en docenten, doe mee met de workshops en voorbeeldlessen. Wij zullen er alles aan doen om je te plaatsen op een opleiding die bij je past en waar jouw talent tot zijn recht komt. Een mbo-opleiding is een uitstekende start voor een carrière op de arbeidsmarkt, maar doorstromen naar een hbo-opleiding kan ook. Als jij de kansen pakt die wij je bieden, dan helpen wij jou om je ambities waar te maken."


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!