Nog gebieden voor Oranje Fonds Collecte beschikbaar

Artikel geplaatst op: 6-3-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Voor alle verenigingen en stichtingen van gemeente Goeree-Overflakkee liggen er mooie kansen om de kas wat extra te spekken. Er zijn in Goeree-Overflakkee nog zeven collectegebieden beschikbaar voor de Oranje Fonds Collecte 2017 die van 6 tot 10 juni 2017 plaatsvindt.

Inschrijven kan tot 1 april via www.oranjefonds.nl/collecte. Verenigingen en stichtingen die een collectegebied willen reserveren moeten er snel bij zijn, want per gebied kan maar één organisatie collecteren. Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. En dat kan al snel een aardig bedrag zijn. De Zonnebloem, Afdeling Bleiswijk wist afgelopen jaar het meeste geld in te zamelen in Zuid-Holland: 1961,44 euro maar liefst. Dat betekent dat zij dankzij de Oranje Fonds Collecte bijna 1.000 euro konden besteden aan iets extra's voor de doelgroep. De andere helft van de opbrengst gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. De collecteweek levert de deelnemende verenigingen en stichtingen niet alleen geld, maar ook extra aandacht op. Het geeft ze de mogelijkheid te laten zien hoe belangrijk zij zijn voor velen. Denk aan het dorpshuis waar iedereen altijd terecht kan, de sportclub waar men elkaar iedere week treft en het zorgcentrum waar mensen met een beperking een dagbesteding vinden. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. De afdracht van de volle collectebussen wordt in de meeste plaatsen verzorgd door de RegioBank. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

Deelnemen

Alle stichtingen en verenigingen die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een eigen bankrekening hebben en de opbrengst besteden in Nederland kunnen deelnemen aan de Oranje Fonds Collecte. In 2016 is in 1.099 collectegebieden gecollecteerd met een totaalopbrengst van 585.412,55 euro.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!