SGP bezoek Goeree-Overflakkee: “indrukwekkend en inspirerend”

Artikel geplaatst op: 03-03-2017

OUDDORP – In het kader van de komende Tweede Kamerverkiezingen bracht afgelopen vrijdag het SGP-campagneteam een bezoek aan Goeree-Overflakkee en aan Zeeland. In aanwezigheid van onder andere Tweede Kamerfractievoorzitter van de SGP Kees van der Staaij en partijvoorlichter Menno de Bruyne bracht het team ’s morgens een bezoek aan Coöperatie Westvoorn en aan Visserij-Innovatiecentrum Zuidwest Nederland, beide te Stellendam, en ’s middags aan de Mèkkerstee te Ouddorp. “Inspirerend” zei Van der Staaij, “wat voor moois er op Goeree-Overflakkee gebeurt.”

In Stellendam stond tijdens het bezoek de innovatie in de visserijsector centraal. "Indrukwekkend!", zo gaf de SGP-voorman aan. Hij liet zich ook informeren over de regel- en controledruk die de vissers ervaren met betrekking tot het verplicht aan land brengen van de bijvangst. Een slechte zaak, vindt Van der Staaij, die daarom graag de visserij uít de Europese Unie haalt en de visserij bedrijvende landen als groep zelf graag laat bepalen aan welke regelgeving de visserij zich dient te houden. Aansprekend zei hij het voorbeeld te vinden van vissers die op bepaalde leeftijd het zware werk op zee inwisselen door aan de wal verder te gaan in dezelfde branche. "Zij laten zien hoe je er invulling aan kunt geven wanneer je langer door moet gaan in een sector waarin het werk zwaar is."In Ouddorp kon van nabij worden gezien hoe onder één dak invulling gegeven wordt aan dagbesteding en begeleiding van mensen met een psychische zorgvraag, in combinatie met het runnen van een commerciële melkveehouderij, kaas- en ijsmakerij, en die meteen een recreatieve voorziening vormt. "Bijzonder dat in de samenleving partijen zo'n link naar elkaar weten te leggen en samen zó'n waardevolle voorziening vormen." Ook op de Mèkkerstee viel te beluisteren dat overmatige controledruk als frustrerend ervaren wordt.Desgevraagd zei Kees van der Staaij het van belang te vinden de campagnetijd vooral ook te benutten door het veld in te gaan. "Je moet zo dicht mogelijk bij de samenleving komen, om daar met eigen oren en ogen te horen en te zien wat er leeft, behoeften te proeven, knelpunten te beluisteren, signalen op te vangen en je te laten inspireren, met als doel dit te vertalen naar beleid of naar afzwakking van maatregelen, zowel op Europees niveau als in het Haagse kabinet."


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!