Raftteam Flakkee naar Belgisch kampioenschap

Artikel geplaatst op: 27-2-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Raftteam Flakkee begint deze maand aan het sportseizoen 2017 en dat doet ze uiteraard in stijl! Komende zaterdag 25 maart gaat het team naar Luik om deel te nemen aan de Rafting Race Belgium, de nationale Belgische kampioenschappen.

Er worden dit jaar veel teams verwacht en raftteam Flakkee doet mee in de club-competitie. Naast een individuele tijd'rit' wordt er wedstrijd gevaren tegen één ander team en later op de dag staat de slalom op het programma. Daarbij moeten zo snel mogelijk boven het water hangende poortjes worden gepasseerd, zonder dat die worden aangeraakt. Om het nog moeilijker te maken worden sommige poortjes 'achterstevoren' gevaren.

Het team dat naar Luik afreist bestaat uit eilanders Ineke van Gent, Erwin Vroegindeweij, Lucas en Rhea Hartong en vanuit Noord-Holland neemt teamlid Marco Swier deel. Raften is een vrij nieuwe sport, waarbij met een grote rubberboot over snel stromend water allerlei competenties moeten worden getoond. Naast snelheid is dat dus ook behendigheid bij het manoevreren. Het lijkt eenvoudig om met vier personen in een boot snel rechtuit te varen, maar wie praat met één van de teamleden weet al snel dat dit erg lastig is. De peddels mogen dan hetzelfde zijn, maar eenieder heeft een afwijkende spierkracht en uithoudingsvermogen, dus is het zaak om de krachten zo goed mogelijk te verdelen over de raft. Verder kent de stroming in een rivier ook haar grillen.

Wie zin heeft om eens te komen kijken wat raften inhoudt is zeer welkom. Doorgaans traint het team vrijdag of zaterdag wat later op de middag bij het sas van Dirksland. Wie een keer mee wil varen in de raft om kennis te maken met deze leuke sport kan contact opnemen via telefoon 0187 480000 of de Facebookpagina van raftteam Flakkee bezoeken!


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!