Hoe gaat het met de Ceres?

Artikel geplaatst op: 27-2-2017

OUDDORP – Het lijkt of er niet veel gebeurt met de voormalige cichoreidrogerij Ceres in Ouddorp, maar achter de schermen is er van alles gaande. Eigenaar BPD (voorheen Bouwfonds) is in overleg met partijen om de Ceres te gaan uitbaten. Het gaat zowel om lokale partijen als om partijen van buiten.

Door Kees van Rixoort

De Ceres restaureren en een nieuwe bestemming geven is een ingewikkelde klus. Een groot project, dat BPD gefaseerd moet aanpakken. Eerder is het pand wind- en waterdicht gemaakt. Daarvoor is een subsidie van de provincie Zuid-Holland gebruikt, die in het kader van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee is verstrekt.

De stap daarna vergt ook weer het nodige geld. BPD, dat wellicht bereid is voor te financieren, is daartoe in overleg met twee partijen. Gedacht wordt aan een invulling met horeca en voorzieningen op het recreatieve vlak. Daarbij gaat de gedachte vooral uit naar 'slechtweervoorzieningen', waaraan op Goeree-Overflakkee veel behoefte is.

Het laten vervallen van de Ceres tot een ruïne, een idee dat een kunstenaar lanceerde, lijkt niet de eerste optie voor de toch onzekere toekomst van de cichoreidrogerij.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!