Bouwplan moet Welgelegen in oude luister herstellen

Artikel geplaatst op: 23-2-2017

OUDDORP – De inloopbijeenkomst voor het te ontwikkelen bouwplan voor Boerderij Welgelegen aan de Hazersweg en Havenweg trok woensdagavond een groot aantal belangstellenden naar het zalencomplex Dorpstienden. Schetsontwerpen, impressies en situatietekeningen op panelen gaven een goede indruk van dit project waar 19 nieuwe woningen kunnen worden gerealiseerd.

Door Jaap Ruizeveld

De boerderijwoning wordt gerenoveerd en het wagenhuis krijgt de oorspronkelijke uitstraling terug. De grote schuur zal vermoedelijk gesloopt moeten worden, maar komt in bouwvorm terug met daarin zes schuurwoningen. Zeven zogenaamde lintwoningen en zes levensloopbestendige huizen (een bouwlaag met kap) met bad- en slaapkamer op de begane grond maken het plan compleet.

Het gaat hier - in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee - om de realisering van een project door Bouwbedrijf De Langen & Van den Berg uit Bergambacht dat een eind kan maken aan het totaal verloederde bouwval, die thans boerderij Welgelegen en opstallen al vele jaren kenmerkt. Eén van de verpauperde objecten op het eiland waar de gemeente, onder leiding van wethouder Markwat, zich voor heeft ingezet. Medewerkers van ruimtelijke ordening waren woensdag aanwezig om aan- en opmerkingen van belangstellenden te inventariseren die verwerkt kunnen worden in het bestemmingsplan. Architect Richard van Tiggele (Gouda) en projectontwikkelaar Bram Smits gaven toelichting bij de schetsen. De woningverkoop zal door makelaar Jan Bezuijen worden opgepakt.

ProcedureDe bestemmingsplanprocedure kan op korte termijn starten. Het gemeentebestuur heeft zich al eerder in principe uitgesproken om medewerking te verlenen aan het bouwplan. Algemeen directeur Tomas van den Berg van bouwbedrijf en vastgoedontwikkeling De Langen & Van den Berg hoopt dat de procedure nog dit jaar kan worden doorlopen. Dan zou de start van de bouw begin 2018 kunnen plaatsvinden. De bouwtijd wordt op ruim een jaar geschat. De algemeen directeur hoopt op draagvlak voor het plan, waardoor het mogelijk wordt een uniek pand in luister te herstellen.                        

Verdriet gedaanEn als er iemand blij wordt als dit lukt is het zeker mevrouw Ma Breen, de laatste bewoonster van de huidige bouwval. Zij verliet het pand in 2006 nadat zij er vanaf 1956 woonde. Ja, ik ben hier best gelukkig mee, vertelt ze. Het teloorgaan van boerderij Welgelegen heeft haar veel verdriet gedaan. Een brede groenstrook aan de zijde van Hazersweg en groen in het plangebied zelf, alsmede parkeervoorzieningen, complementeren het project. Bouwbedrijf De Langen & Van den Berg uit Bergambacht is niet onbekend op het eiland. Eerder hebben ze het woningbouwproject op de Molenkade in Stellendam gerealiseerd.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!