Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge!

Artikel geplaatst op: 23-2-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim € 9.200. Dit zijn kosten terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk.

Zorggroep Haringvliet doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Vanuit twee locaties op het eiland is het mogelijk om aan te sluiten en mee te wandelen.

Huisartsenpraktijken Westplaat en Kop van 't Eiland doen mee met NDC. De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Het doel is om vanaf april in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Tijdens wekelijkse wandelingen wandelt een zorgverlener van de praktijk mee. Tijdens de afsluitende vierdaagse wandelt men 5, 10, 15 of zelfs 20 km. De vierde dag van die vierdaagse komen de deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival.

Huisartsenpraktijk Kop van 't Eiland organiseert een informatiebijeenkomst over NDC op dinsdagavond 28 maart a.s. om 19.00 uur op de praktijk in Ouddorp, Dorpstienden 3a.

Op woensdagavond 29 maart a.s. om 19.00 uur organiseert Huisartsenpraktijk Westplaat de informatiebijeenkomst op de praktijk in Sommelsdijk, Antoon Coolenstraat 110.

Iedereen die interesse heeft is van harte welkom. De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud Olympisch volleybalkampioen wil dat aantal dit jaar verdubbelen. Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op www.bvdgf.org. www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelgroepopdekop www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelgroepwestplaat


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!