Prijs voor boek over MD 3 Anna

Artikel geplaatst op: 23-2-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van het boek 'Het lot van de MD 3 Anna' van Fons Grasveld, dat in 2014 verscheen, zijn alle exemplaren verkocht. De auteur, Fons Grasveld, denkt na over een heruitgave van het boek over het Flakkeese vissersschip. Hoogstwaarschijnlijk zal de belangstelling voor het boek weer toenemen nu bekend is gemaakt dat het wordt gelauwerd met de Hoogendijkprijs. De uitreiking is op 17 maart in het Museum Vlaardingen.

Fons Grasveld beschrijft in 'Het lot van de MD 3 Anna' de geschiedenis van het schip dat in de nadagen van de visserij vanuit Middelharnis met man en muis verging op de Noordzee. De MD 3 Anna kwam in 1902 in bezit van reder Kolff in Middelharnis. Het schip was in 1894 gebouwd in Vlaardingen en voer aanvankelijk rond als Noordster. Reder Kolff – één van de twee reders in het Flakkeese dorp; de ander was Slis – vernoemde het schip naar zijn echtgenote Anna Elisabeth. De MD 3 Anna was zo uitgerust dat de bemanning – altijd dertien man – met behulp van twee technieken haring, kabeljauw en schelvis aan boord kon brengen: beug- en vleetvissen. De opbrengsten waren dan ook goed. (Lees verder in onze abonnee-editie van vrijdag 24 februari).


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!