Gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland organiseren gratis cursus Politiek Actief

Artikel geplaatst op: 21-2-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan men denkt! Daarom organiseren de gemeenten Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee een cursus voor inwoners die overwegen om zich met de lokale politiek te gaan bezighouden.

De cursus Politiek Actief, verzorgd door Prodemos – Huis voor democratie en rechtstaat, is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Ook voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming, is de cursus geschikt.

In zes avonden klaar voor de lokale politiek Naast informatie over de lokale politiek, verbeteren deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren en lobbyen bij een gemeente. De theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. Er zijn vijf cursusbijeenkomsten, elk met een ander thema. De zesde bijeenkomst is het bijwonen van een raadsvergadering.

De avonden vinden afwisselend plaats in beide gemeenten, de ene keer in de Burgerzaal in het gemeentehuis in Zierikzee, de andere keer in Bestuurscentrum Het Rondeel in Middelharnis.

Programma • Woensdagavond 29 maart 2017: introductie en kennismaking (Zierikzee) • Woensdagavond 5 april 2017: de gemeente (Middelharnis) • Woensdagavond 12 april 2017: de gemeenteraad (Zierikzee) • Woensdagavond 19 april 2017: lobbyen bij de gemeente (Middelharnis) • Woensdagavond 10 mei 2017: debatteren (Zierikzee) Het bijwonen van een raadsvergadering vindt in beide gemeenten plaats op een donderdagavond. Deze bijeenkomst wordt later gepland. De avonden starten om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur.

Aanmelden kan tot vrijdag 10 maart 2017 via het aanmeldformulier op de gemeentelijke websites: www.goeree-overflakkee.nl/politiekactief en www.schouwen-duiveland.nl/Inwoner/Bestuur_en_Organisatie/Bestuur. Doe het snel want het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden via e-mail of telefoon is ook mogelijk, daarbij graag vermelden: 1. uw motivatie om aan de cursus deel te nemen 2. of u al politiek actief bent (of bent geweest).

Aanmelden Goeree-Overflakkee: plv. griffier Jeanine van Eerten, griffie@goeree-overflakkee.nl. Telefoon 14 0187. Aanmelden Schouwen-Duiveland: griffier Teun van Oostenbrugge, teun.van.oostenbrugge@schouwen-duiveland.nl. Telefoon (0111) 452310.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!