Atletiek, ook voor jou

Artikel geplaatst op: 21-2-2017

MIDDELHARNIS - 1 November 2016 was de start van het project "Atletiek, ook voor jou!". Voor de opstart van "Atletiek, ook voor jou!" hebben AV Flakkee en stichting Zuidwester vanuit de "Sportimpuls" een subsidie ontvangen waarmee de opstartkosten kunnen worden gedekt.

Met het project "Atletiek, ook voor jou!" wil men de sport- en beweegparticipatie en -intensiteit van mensen met een verstandelijke beperking vanaf 6 jaar op Goeree-Overflakkee structureel verhogen. Ook wil men de kinderen met ontwikkelingsachterstand en of gedragsproblemen de mogelijkheid bieden om een sport te gaan beoefenen binnen de atletiekvereniging. Bewegingsagogen vanuit stichting Zuidwester zullen bij de start van het project het sportaanbod bij AV Flakkee gaan verzorgen i.s.m. trainers vanuit deze vereniging. Tijdens het project verschuift de leiding van de groepen steeds meer van de professional naar de vrijwilliger. Aan het eind van de projectperiode zal het aangepaste sportaanbod zonder professionele ondersteuning worden voortgezet en zullen de deelnemers als lid van de vereniging structureel sportief actief blijven.

In de eerste twee maanden van 2017 zijn er drie kennismakingslessen atletiek gegeven tijdens de gymlessen op de scholen Het Kompas, De Wegwijzer en De Ark door de sportcombinatiefunctionaris van de gemeente Goeree Overflakkee en hun stagiair Nino Wielaard, en de bewegingsagogen Arjan van Gurp en Ilvia Witte van stichting Zuidwester. Het doel van de kennismakingslessen was dat de kinderen de diverse atletiekonderdelen leerde kennen en ze zelf konden ervaren. Na afloop van de kennismakingslessen hebben de kinderen een enquête over de lessen ingevuld en daaruit bleek dat bijna alle kinderen de lessen als erg leuk hebben ervaren. Meerdere kinderen gaven zelfs aan dat ze buiten schooltijd ook graag de sport atletiek zouden willen beoefenen. En dat is ook de bedoeling van het project "Atletiek, ook voor jou!". Voor kinderen van speciaal basisonderwijs is het soms best lastig om een sport uit te kiezen die bij ze past. Veelal worden ze niet goed begrepen door trainers/sters en de andere kinderen waar ze samen mee sporten.

Met het project willen men in samenwerking met professionele bewegingsagogen van stichting Zuidwester en trainers van AV Flakkee kinderen met ontwikkelingsachterstand en of gedragsproblemen, of een verstandelijke beperking de kans bieden om in groepjes te gaan sporten met kinderen die net als zij op een SBO school of een ZMLK school zitten.

Vanaf woensdag 29 maart zullen er wekelijks trainingen gaan plaats vinden op het sportpark van AV Flakkee in Middelharnis, voor kinderen welke op een SBO school zitten. Ook zal er een groep opgestart gaan worden voor kinderen met een verstandelijke beperking. Leeftijd is bij beide groepen vanaf 6 jaar. Voor beide groepen zal de training om 18.00 uur beginnen en zal tot 19.00 uur gaan duren.

Bij interesse of voor meer informatie over de twee atletiekgroepen welke gaan starten op 29 maart: atletiekookvoorjou@gmail.com


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!