ChristenUnie zorgt voor schone buurt

Artikel geplaatst op: 21-2-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Een buurt vol zwerfafval is geen omgeving waar je je kinderen wilt laten spelen. Bovendien is al dat zwerfafval slecht voor het milieu. Daarom trekt de ChristenUnie zaterdag 4 maart a.s. de buurt in om zwerfafval op te ruimen.

Mariëlle van den Berg (Voorzitter CU GO): "De ChristenUnie maakt zich sterk voor een duurzame toekomst. Zorg voor de schepping begint dichtbij huis.''. Iedereen kent het wel: kauwgom en sigarettenpeuken op straat. Bijna niet te zien, maar wel afval waardoor het milieu wordt aangetast. Bovendien lokken vieze buurten uit om er nog meer zwerfafval achter te laten. De kinderen die buiten spelen, komen in aanraking met het afval. De ChristenUnie steekt de handen uit de mouwen om de buurt schoner te maken en brengt zo haar verkiezingsboodschap in de praktijk. "Deze actie lijkt misschien een druppel op een gloeiende plaat maar de impact van plastic en ander zwerfafval op het milieu is enorm. De ChristenUnie laat hiermee zien dat milieubewust leven niet ingewikkeld is en dat we als politieke partij gaan voor een duurzame toekomst.'', aldus Mariëlle van den Berg. "Er zijn op ons eiland al meerdere goede initiatieven ontplooid. Denk alleen al aan de vele blikvangers die zijn geplaatst en waarmee een eerder geuite wens van de ChristenUnie in vervulling is gegaan. Hoe schoon is Goeree-Overflakkee inmiddels en wat zijn de plekken met veel of misschien wel het meeste zwerfafval? Voor de laatste vraag roepen we u op om die plekken aan ons te melden, die een goede opruimbeurt kunnen gebruiken. Dat kan via ons mailadres: contact@christenuniego.nl of onze Facebookpagina. Van de aanmeldingen die we ontvangen zullen we minimaal twee locaties uitkiezen. Natuurlijk bent u ook uitgenodigd om mee te doen aan deze actie. Reserveert u alvast 4 maart a.s. van 10.00-12.00 uur in uw agenda?" aldus de organisatie.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!