Waterpoortloop wordt een begrip

Artikel geplaatst op: 21-2-2017

OOLTGENSPLAAT – Al ruim voor het evenement zijn alle 200 startplaatsen voor de wandeltochten van 80 en 110 kilometer al vergeven. Er is zelfs een flinke wachtlijst met wandelaars die alsnog mee willen doen. De Waterpoortloop op 10 en 11 maart is hard op weg om een begrip te worden in de wandelsportwereld.

Door Martijn de Bonte

Mede-organisator Ton Korteweg stopt veel tijd en energie in het wandelevenement: "De oostkant van het eiland heeft ontzettend veel te bieden. Daarom wil ik zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met Ooltgensplaat en omgeving. Deze hoek verdient het om in de aandacht te staan. Daarnaast beleef ik zelf veel plezier aan de wandelsport, dat wil ik graag delen met andere mensen." Samen met ongeveer 45 vrijwilligers zorgt hij ervoor dat alles wordt geregeld voor de wandelaars. "Bij de tweede editie zijn de kinderziektes er wel uit. Mensen die het leuk vinden om als vrijwilliger aan de slag te gaan kunnen zich melden via de website

Buitenlandse belangstelling Opvallend is dat een kwart van de deelnemers voor de lange afstanden uit het buitenland komt. We hebben veel Belgen en een enkeling uit Duitsland en Engeland. Ton Korteweg: "De Belgen houden van de ruimte en het water in onze omgeving. Die komen hier graag wandelen." De populariteit van de tocht valt ook te verklaren doordat er in de eerste maanden van het jaar nauwelijks tochten zijn voor lange-afstandswandelaars.

De routes zijn grotendeels vergelijkbaar met vorig jaar. Maar hier en daar zijn er wijzigingen, deelnemers zien deze editie weer andere plekken dan vorig jaar. Zo lopen de wandelaars dit jaar de vesting van Willemstad helemaal rond, passeren Fort de Hel en krijgen soep in Fort Sabina. De start is dit jaar in 't Centrum aan de Weesmolenstraat. Ton Korteweg is blij dat Tamara's horeca het evenement omarmt. "Ook de plaatselijke supermarkt, gemeente, Waterpoort, de speculaasfabriek en andere organisaties dragen een steentje bij. Daar zijn we erg blij mee."

Volle maanHet concept van de Waterpoortloop is dat wandelaars kennismaken met het Waterpoortgebied. Wandelaars zijn de hele tocht in de buurt van het water, ze lopen daarbij door drie provincies: Zuid-Holland, Brabant en Zeeland. De deelnemers van de 80 en 110 kilometer starten op vrijdagavond en lopen de hele nacht door. Ton Korteweg: "Dit jaar is het volle maan, dus dan kunnen de lopers 's nachts wat zien onderweg."

20 en 40 kilometerVoor de tochten van 20 en 40 kilometer zijn er routes uitgestippeld rondom Ooltgensplaat. Lopers komen langs verschillende natuurgebieden en krijgen eten en drinken bij de wandelposten. Deelname aan de tocht van 20 kilometer kost € 4,-, er kan worden gestart tussen 10.30 en 11.00 uur. De route van 40 kilometer start tussen 9.00 en 11.00 uur, deelname hieraan kost € 5,50. Aanmelden en betalen kan bij de start in het multifunctioneel centrum aan de Weesmolenstraat 12. Parkeren kan bij het centrum en rondom het voetbalterrein.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!