none

MSV&AV Flakkee vervangt de infill kunstgrasveld

Artikel geplaatst op: 20-2-2017

MIDDELHARNIS - Het bestuur van MSV&AV Flakkee heeft kennis genomen van de inmiddels voortdurende maatschappelijke onrust die is ontstaan over de mogelijke risico's die verbonden zouden zijn aan het gebruik van rubbergranulaat als opvulling voor kunstgras en heeft J&E Sports uit Oss opdracht gegeven het rubber granulaat te vervangen door een alternatieve infill.

Voorzitter Bert Zwanenburg: "Sinds 2007 is onze vereniging in bezit van een kunstgras trapveldje voor de jeugd tot en met 14 jaar, waarvan dagelijks gebruik wordt gemaakt. Ten tijde van de aanleg is er kennisgenomen van de bevindingen van de KNVB en het RIVM als het gaat om het gebruik van de infill. Wij hebben als bestuur vertrouwen in de expertise van "ons eigen" RIVM. Immers bij uitbraak van epidemieën geldt hun expertise als leidraad voor nationaal handelen. Echter als bestuur zijn wij geen specialist en zien wel de ontstane onrust door de aanhoudende publicaties van m.n. Zembla, waarbij bij ons het beeld ontstaat dat het lang gaat duren voordat er uiteindelijk duidelijkheid komt, als deze er al komt voor het rubbergranulaat als infill. Reden voor ons om géén enkele onduidelijkheid te willen laten bestaan omtrent de mogelijke gezondheidsrisico's voor onze (jeugd)leden en hebben besloten te investeren in een nieuwe infill. Welke dit wordt hangt af van de onderhandelingen met J&E Sports hierover. Wij hebben ons trapveldje daarom tot nader orde gesloten".


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!