none

Burgerinitiatief OKRR werkt aan bijdrage Recreatievisie

Artikel geplaatst op: 20-2-2017

OUDDORP – In de Nieuwsbrief van deze maand geeft Burgerinitiatief OKRR (Ouddorp Kust Ruimte Rust) een actueel overzicht van haar activiteiten. In de brief kan men lezen hoe OKRR aankijkt tegen de Recreatievisie, wat men vindt van minicampings, dat het loont om bezwaar te maken en hoe Natuurmonumenten kijkt tegen de toekomstplannen voor de kust. Aandacht wordt ook besteed aan de splitsing die binnen OKRR heeft plaatsgevonden en er is een oproep om, als protest tegen verdere kunstbebouwing, op 4 maart deel te nemen aan een manifestatie van natuurorganisaties op de Brouwersdam (Middelplaat).

Door Jaap Ruizeveld

Verduidelijking wordt gegeven over publicaties van het Burgerinitiatief Ouddorp Natuur-lijk. De personen achter dit burgerinitiatief zijn onder meer Hans Klijn, Piet Grinwis en Cees Grinwis. In december 2016 zijn zij uit OKRR gestapt. Een verschil van mening over de te volgen koers lag hieraan ten grondslag. Vooral de insteek om te vragen om een totale bouwstop van alle recreatieprojecten, tot de verkiezingen van 2018, gaat OKRR te ver. Beide groepen hebben afgesproken ook in de toekomst constructief met elkaar te zullen samenwerken en elkaars doelstelling en methode te respecteren. Ouddorp Natuur-lijk is dus een andere groep dan OKRR.

Recreatievisie

De gemeente zal in samenwerking met de recreatiesector en andere stakeholders de aangekondigde Recreatievisie opstellen. OKRR is gevraagd haar inbreng te leveren over deze visie. Hiervoor is een visie opgesteld onder het motto: Beleef het duurzame Goeree Overflakkee.

Het idee is dat alle sectoren (Recreatie, Watersport, Horeca, Landbouw, Visserij) allemaal mee gaan profiteren van de recreatie. Dit doen zij door zich duurzaam te ontwikkelen en deze ontwikkeling ook open te stellen voor de recreant. Het idee van ecotoerisme waarbij iedere recreant op het eiland in aanraking komt met de lokale duurzaamheid in al haar facetten. OKRR werkt haar visie nu verder uit in samenwerking met Natuurmonumenten, Stichting Duinbehoud, NLGO en de eigen achterban. http://www.ouddorpkustruimterust.nl/onzevisie.php Commentaar en reactie kunnen belangstellenden geven op info@ouddorpkustruimterust.nl


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!