Marijn Nap loopt sponsormarathon in Indonesië

Artikel geplaatst op: 18-2-2017

OUDDORP - In oktober van dit jaar loopt Marijn Nap uit Ouddorp een muskathlon van 60 km in Indonesië voor Stichting Compassion. Hij wil hiermee minimaal € 10.000,- euro ophalen voor kinderen die leven in strikte armoede. Sponsoren zijn dan ook van harte welkom.

Een muskathlon is een sponsormarathon, die wordt georganiseerd door de christelijke mannenbeweging De 4e Musketier. De Musketiers lopen en fietsen in oktober in Indonesië. Dit land is onder velen bekend van de prachtige stranden, het lekkere eten en het mooie weer. Maar slechts een kleine elite profiteert van dit toerisme. De keerzijde van Indonesië is de extreme armoede waaronder miljoenen mensen gebukt gaan. Er heerst enorm veel corruptie en onrecht. "Wij willen de mensen in Indonesië graag steunen via deze mooie uitdaging", aldus de 4e Musketier. Samen met de christelijke organisatie Compassion wil men in dit gebied een verschil gaan maken. Compassion investeert het sponsorgeld in projecten voor arme moeders, baby's en kinderen. Deze organisatie helpt in Indonesië de meest kwetsbare gezinnen, via lokale kerken. Kinderen die een sponsor krijgen, kunnen daardoor naar school en worden sociaal, emotioneel en geestelijk gevormd en krijgen medische zorg en aanvullende voeding. Alle kinderen horen ook over Jezus' liefde voor hen.

Grote uitdaging

"Ik vind het geweldig dat ik mij met zo veel deelnemers kan inzetten voor mensen die het moeilijk hebben. Het zal zwaar worden in Indonesië. Met een veel warmer klimaat en andere omstandigheden dan in Nederland wordt de marathon een enorme opgave. Maar ik ben al volop aan het trainen. We hopen in totaal één miljoen euro op te halen waarmee we veel kinderen, moeders en baby's kunnen helpen. Dat zou toch geweldig zijn?" aldus Marijn. Vooral de extreme armoede waarin kinderen leven raakt Marijn diep en "daarom begin ik langzaam maar zeker te beseffen dat elke opgehaalde euro het verschil maakt voor een kind in Indonesië. Dat is toch fantastisch om daar aan mee te helpen?"

Wilt u Marijn sponsoren?

Dat kan door te doneren op zijn persoonlijke pagina: www.muskathlon.com/deelnemers (Vul bij naam in: Marijn). Er worden ook al diverse actie gehouden ten bate van de sponosormarathon. U kunt bijvoorbeeld boterkoeken bestellen via www.marijnnap.nl, of de speciaal bedachte goede doelen-snack, de wrap mexicano komen eten bij Eterij de Ring in Ouddorp. De opbrengst daarvan gaat volledig naar de Muskathlon. Ook bedrijven kunnen sponsoren, hun logo komt dan pontificaal op zijn tenue.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!