Eerste Kids Care beurs trekt drommen bezoekers

Artikel geplaatst op: 18-02-2017

SOMMELSDIJK – Een overweldigend succes is bijna nog te zwak uitgedrukt voor de eerste Kids Care beurs die afgelopen vrijdagavond in ’t Prieel van Recreatiecentrum De Staver werd gehouden en die een belangstelling trok die voor het organiserende Kids Care team de stoutste verwachtingen overtrof. Datzelfde ervoer ook de massa bezoekers die vanwege de enorme toestroom niet eens allemaal tegelijk naar binnen mochten.

Tweedehands kinderkleding en speelgoed, tafels vol en op grote hopen, dat was ’t wat deze mensenstroom naar ’t Prieel bracht. In totaal 240 particulieren hadden ‘t in de dagen ervoor in wezen leveren in De Staver, Keijzer Schoenen te Middelharnis doneerde zo’n tachtig paar kinderschoenen om te verkopen en Lico’s Shop, eveneens te Middelharnis, schonk een hoeveelheid kinderkleding, terwijl tal van ondernemers diverse artikelen sponsorden voor een loterij waaraan deze avond ook meegedaan kon worden. Dit alles voor het goede doel: de kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daar gaat vijftig procent van de opbrengst van de Kids Care beurs naartoe, als blijk van waardering dat we op Goeree-Overflakkee een ziekenhuis en een kinderafdeling hebben. Vandaar ook de naam die de beurs kreeg: door de verkoop van kinderspullen wordt de zorg voor kinderen gesteund. Bovendien gaat niet-verkochte kleding die de inbrengers niet terug hoeven naar de kledingbieb, waar mensen die met minder geld rond moeten komen aan gratis kleding geholpen worden. Wellicht dat dit concept en het goede doel dat door de beurs gesteund wordt ervoor zorgden dat dit initiatief zo breed gedragen wordt. Ook De Staver was spontaan bereid om ’t Prieel hiervoor beschikbaar te stellen, terwijl vele handen van vrijwilligers licht werk maakten en ook de scholen voor voortgezet onderwijs in Middelharnis vonden het uitstekend dat leerlingen hier maatschappelijke stage vervulden. Het idee om de Kids Care beurs te houden komt voort uit de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs die al een aantal jaren twee keer in het jaar werd gehouden voor Peuterspeelzaal De Kolibri, in het gebouw van wijkgroep De Zwaluw te Sommelsdijk. Deze ruimte werd echter te klein om er de beurs te blijven houden. Daarom werd uitgekeken naar een grotere plek en dat werd ’t Prieel. Daarbij werd meteen een nieuw concept aan de beurs gegeven en een goed doel eraan verbonden, waarvan de organisatie verwachtte dat dit breed gedragen zou worden. Dat ’t in een paar uur tijd drommen bezoekers naar ’t Prieel zou trekken, dat had niemand kunnen denken. Blij verrast werd daarom vrijdagavond meteen besloten om van de Kids Care beurs een jaarlijks terugkerend fenomeen te maken. Op later tijdstip zal bekend worden gemaakt hoeveel deze eerste keer heeft opgebracht. Zie ook www.kidscarebeurs.nl.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!