Nieuw project van Goed voor Goed en Jomar Car Cleaning Auto's poetsen en fietsen opknappen als dagbesteding

Artikel geplaatst op: 17-2-2017

OUDE-TONGE – Danny de Kovel is de verbindende schakel. Hij werkte zowel bij Goed voor Goed als bij Jomar Car Cleaning en heeft er in feite voor gezorgd dat beide bedrijven nu met een nieuw initiatief aan de dag treden: Jomar Car Cleaning/Goed voor Goed Wielen. De start was op 1 januari 2017. Na het pand aan de Boezemweg 3 in Oude-Tonge gebruiksklaar gemaakt te hebben, is het poetsen van auto's en opknappen van fietsen nu goed van de grond gekomen.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Jomar Car Cleaning/Goed voor Goed Wielen beschikt over een ruime bedrijfshal met aparte hoeken voor de rijwielen en de auto's. Achter de hal staat, behalve een imposante hoeveelheid fietsen, een grote retro-caravan die schreeuwt om een opknapbeurt. Het personeel, dat binnenkomt via Goed voor Goed, kan zich erop uitleven. Tussen het auto's poetsen en fietsen opkalefateren door. Volgens Marco van Driel, die jaren geleden al met Jomar Car Cleaning begon in Ooltgensplaat, en Björn Noordzij van Goed voor Goed in Oude-Tonge is het nieuwe initiatief een uitkomst voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die graag technisch werk doen. Op dat gebied had Goed voor Goed tot voor kort weinig te bieden, al werd ook daar wel eens een fiets onder handen genomen en een nieuw leven gegund.

Stoere dingen

Het nieuwe initiatief in Oude-Tonge is dus een mooie aanvulling op de werkzaamheden en dagbestedingsactiviteiten die Goed voor Goed al te bieden heeft. Een gat in de markt waarvoor cliënten van Goed voor Goed veel belangstelling hebben. Volgens Joost van Welsenis van Goed voor Goed zijn er voor een nieuw project nog nooit zoveel aanmeldingen binnengekomen. "Mensen die zich beter thuis voelen in de techniek dan in de kringloop of op een zorgboerderij, bijvoorbeeld. Dit voorziet in een behoefte. Hier gebeuren de meer stoere dingen: leren lassen, omgaan met elektrische apparaten, trailers onderhouden. Op de foto met een Bentley of een Jaguar die je net hebt gepoetst – wat wil je nog meer. Maar dit is ook heel belangrijk voor het opbouwen van een sociaal netwerk." Van Welsenis en Noordzij zien tot hun genoegen dat dit vrij goed lukt, mede door de ontspanningsruimte die aan de werkplaats is toegevoegd.

De werving en selectie van Goed voor Goed-cliënten voor het nieuwe project is deels nog aan de gang. Het is de bedoeling dat er bij het autopoets- en fietsenopknapbedrijf dagelijks een man of zes aan het werk zijn, zonder veel werkdruk, met de nodige begeleiding en in een veilige, vertrouwde omgeving. Tussen de mannen loopt overigens ook een meisje rond, dat zich in de werkplaats als een vis in het water voelt. "Het hele idee erachter is om mensen weer op de rails te krijgen en een werkzaam leven terug te geven. Wat wij bieden is een opstapje naar de arbeidsmarkt", aldus Björn Noordzij.

"De fietsen komen binnen via de kringloop van Goed voor Goed. Die knappen we hier op. Soms maken we van drie fietsen één nieuwe. Ze zijn hier te koop. Mensen met een klein budget kunnen bij ons een goede fiets kopen. Daarnaast doen we wat simpele reparaties", vertelt Marco van Driel. "Nee, de auto's komen niet binnen via de kringloop. Die krijgen we via andere kanalen. We kijken ze na, knappen ze op en verkopen ze weer."

Danny de Kovel staat hard te poetsen op een auto. Hij geniet van het werk. En hij is dé man die Jomar Car Cleaning, waar hij ook magazijnmeester is, en Goed voor Goed, waar hij chauffeur is, heeft samengebracht. Dat moet een goed gevoel geven.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!