Jacolien de Vos (CBS De Hoeksteen) wint Lokale Ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2017

Artikel geplaatst op: 15-2-2017

OOLTGENSPLAAT - Bibliotheek Zuid Hollandse Delta organiseerde voor de 24e keer een lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen, waarbij leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen uit Nederland kunnen strijden om de titel Nationaal Voorleeskampioen 2017.

Op Goeree-Overflakkee hebben tien scholen hun voorleeskampioen aangemeld voor de wedstrijd. Op zaterdag 11 februari lazen deze kampioenen in de sfeervolle RABObankzaal van het Diekhuus in Middelharnis voor uit hun favoriete boek. Het publiek werd getrakteerd op grappige, ontroerende, spannende en hilarische verhalen. Alle kandidaten toonden zich ware ambassadeurs van het voorlezen. De jury had een moeilijke klus, maar na beraad werd Jacolien de Vos van CBS DE Hoeksteen te Ooltgensplaat uitgeroepen tot winnaar. Jacolien strijdt in de volgende, regionale, ronde voor een plekje in de provinciale finale. De regionale ronde is op vrijdag 24 maart in Cultuurhuis De Nieuwe Veste te Hellevoetsluis.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!