none

Jacolien de Vos (CBS De Hoeksteen) wint Lokale Ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2017

Artikel geplaatst op: 15-2-2017

OOLTGENSPLAAT - Bibliotheek Zuid Hollandse Delta organiseerde voor de 24e keer een lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen, waarbij leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen uit Nederland kunnen strijden om de titel Nationaal Voorleeskampioen 2017.

Op Goeree-Overflakkee hebben tien scholen hun voorleeskampioen aangemeld voor de wedstrijd. Op zaterdag 11 februari lazen deze kampioenen in de sfeervolle RABObankzaal van het Diekhuus in Middelharnis voor uit hun favoriete boek. Het publiek werd getrakteerd op grappige, ontroerende, spannende en hilarische verhalen. Alle kandidaten toonden zich ware ambassadeurs van het voorlezen. De jury had een moeilijke klus, maar na beraad werd Jacolien de Vos van CBS DE Hoeksteen te Ooltgensplaat uitgeroepen tot winnaar. Jacolien strijdt in de volgende, regionale, ronde voor een plekje in de provinciale finale. De regionale ronde is op vrijdag 24 maart in Cultuurhuis De Nieuwe Veste te Hellevoetsluis.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!