none

Jacolien de Vos (CBS De Hoeksteen) wint Lokale Ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2017

Artikel geplaatst op: 15-2-2017

OOLTGENSPLAAT - Bibliotheek Zuid Hollandse Delta organiseerde voor de 24e keer een lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen, waarbij leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen uit Nederland kunnen strijden om de titel Nationaal Voorleeskampioen 2017.

Op Goeree-Overflakkee hebben tien scholen hun voorleeskampioen aangemeld voor de wedstrijd. Op zaterdag 11 februari lazen deze kampioenen in de sfeervolle RABObankzaal van het Diekhuus in Middelharnis voor uit hun favoriete boek. Het publiek werd getrakteerd op grappige, ontroerende, spannende en hilarische verhalen. Alle kandidaten toonden zich ware ambassadeurs van het voorlezen. De jury had een moeilijke klus, maar na beraad werd Jacolien de Vos van CBS DE Hoeksteen te Ooltgensplaat uitgeroepen tot winnaar. Jacolien strijdt in de volgende, regionale, ronde voor een plekje in de provinciale finale. De regionale ronde is op vrijdag 24 maart in Cultuurhuis De Nieuwe Veste te Hellevoetsluis.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!