Prins Maurits' Havo-leerlingen werken in ’t klein aan ‘t werken in ‘t groot

Artikel geplaatst op: 11-02-2017

MIDDELHARNIS – Op Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits was er vorige week donderdag weer een avond vol levendigheid. Op de bovenste verdieping hadden de Havo 1- en de Havo 2-leerlingen hun projectavond. Daarop presenteerden ze aan ouders de projecten waaraan ze op school een tijdlang hebben gewerkt en werd aan ouders gevraagd de presentaties te beoordelen.

Voor beide Havo-klassen waren dat twee projecten. Havo 1-leerlingen hadden de uitdagende opdracht om, in het kader van ‘Goeree-Overflakkee, mijn eiland!’ het eiland Goeree-Overflakkee te promoten. Dus in ’t klein te werken aan een stukje Eilandmarketing. Daarnaast was er de opdracht om een duurzaam huis te ontwerpen. Niet alleen met duurzame materialen, maar dat ook qua energiegebruik en klimaatbeheer geheel zelfvoorzienend, energieneutraal is. En ze moesten uitrekenen hoeveel dat kost.Havo 2 stond voor de taak om grondonderzoek te doen, als voorbereiding om er later een weg op te kunnen aanleggen, ze moesten uitrekenen onder andere welke materialen ’t best gebruikt kunnen worden om op specifiek deze grond een weg aan te leggen en ook hoeveel dit grapje gaat kosten. Verder was er voor Havo 2 de opdracht om vanuit een mini-onderneming een kraampje in te richten om daarin voor het goede doel een product te presenteren en te verkopen. De Rabobank stelde hiervoor een klein geldbedrag beschikbaar, variërend van € 30 voor d meest aansprekende aanpak tot € 10 voor presentaties die ‘t minst tot de verbeelding spraken. Het goede doel was Day for Change, dat jongeren in Senegal helpt om door middel van een microkrediet voor zichzelf te beginnen, zodat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.De opdrachten die de leerlingen kregen zijn gerelateerd aan het werk zoals dat in ’t groot er ook aan toegaat, een realistische onderwijscontext dus. Op deze manier doen de leerlingen vaardigheden op die ze later ook nodig hebben, hetzij in het geven van presentaties op het vervolgonderwijs, hetzij vaardigheden als in teamverband samen kunnen werken of in staat zijn creatief te denken. Het wordt later allemaal van ze gevraagd.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!