Kiwanis G-O brengt weer € 5.500 bijeen voor speeltoestellen basisscholen

Artikel geplaatst op: 11-02-2017

MIDDELHARNIS – Jaarlijks houdt de Kiwanis afdeling Goeree-Overflakkee een eindejaarsactie, net als bij haar andere acties die ze in de loop van het jaar houdt, bestemd voor het goede doel: het welzijn van kinderen. Ook eind vorig jaar was er een slotactie en daarvan werd afgelopen donderdagavond de opbrengst bekendgemaakt.

Voor de derde keer op rij mikte de Kiwanis eindejaarsactie op bedrijven en instellingen die in aanloop naar Kerst en de jaarwisseling hun zakenrelaties graag verrassen met een relatiegeschenk, een eindejaarsgift. Kiwanis Goeree-Overflakkee biedt dan aan dit geheel voor bedrijven te verzorgen. Dat houdt in het geschenk zelf, luxe en best exclusief, dus onderscheidend. Maar ook het klaarmaken ervan, desgewenst voorzien van een persoonlijke noot van het schenkende bedrijf, zoals een fraaie wenskaart. En ook de bezorging neemt Kiwanis voor haar rekening, door heel Nederland. Een hele organisatie, maar de mensen van Kiwanis doen het graag en met liefde. Bedrijven konden een spettervers vispakket laten verzorgen en dit jaar kiezen uit een grotere en een kleinere. Erin zaten Stellendamse garnalen, gerookte zalm, paling, forel en heilbot. En het is dankzij Visbedrijf Sperling te Ouddorp dat aan de Kiwanisactie uitvoering gegeven kon worden, niet alleen omdat zonder leverancier er geen vis zou zijn, maar vooral dankzij de zeer ver gaande medewerking van Teun Sperling, die kosten noch moeite uit de weg ging om Kiwanis te faciliteren in de uitvoering van haar eindejaarsactie. Zelfs bij de groothandel kreeg hij ’t voor elkaar om voor het goede doel de vis goedkoper in huis te krijgen. Maar ook stelde hij zijn hele bedrijf beschikbaar, inclusief koelcellen, om het verse product neer te zetten en daarvandaan op de bezorgdag uit te laten rijden. Dat was 19 december vorig jaar. In alle vroegte vertrokken vrijwillige chauffeurs, vergezelde van een bijrijder, uit Ouddorp om in alle hoeken van het land hun bestellingen af te leveren. En alle moeite is niet tevergeefs geweest. Ruim driehonderd pakketten mochten worden verzorgd. Tijdens een samenzijn afgelopen donderdagavond in Eetcafé No. 9 te Middelharnis werden de vrijwilligers op smakelijke wijze bedankt voor hun inzet en werd ook de opbrengst van de actie bekend gemaakt: € 5.500. Dit bedrag gaat naar het project waaraan Kiwanis momenteel werkt, namelijk de pleinen van alle basisscholen op het eiland voorzien van een speeltoestel. Op die manier wil de serviceclub er een bijdrage aan leveren dat kinderen meer bewegen. De eerste pannakooien zijn al besteld!


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!