Bewoners in veiligheid bij brand Hernesseroord

Artikel geplaatst op: 08-02-2017

MIDDELHARNIS - In één van de gebouwen van Hernesseroord, aan de Delta Boulevard, heeft woensdagmorgen vroeg korte tijd brand gewoed in de slaapkamer van één van de clienten. Rond kwart voor zeven werd de brand gemeld. Door adequaat optreden van de Bedrijfshulpverlening konden alle 22 bewoners van het deel van het gebouw waar de brand was op tijd worden ontruimd. Ook alle medewerkers konden tijdig uit de grote rookontwikkeling in het gebouw komen. In eerste instantie werden ze opgevangen in de nabijgelegen brasserie Dok16, om daarvandaan naar gebouw Meerpaal te worden overgebracht. Voor een zo goed mogelijke hulpverlening door de samenwerkende disciplines werd de brand opgeschaald tot GRIP1. Dat zorgde voor veel sirenes en blauwe zwaailichten die richting Middelharnis gingen. Het vuur was snel onder controle en al gauw kon de brandweer het gebouw ventileren. De meeste bewoners konden in de loop van de morgen weer terug naar hun woningen. Een klein aantal niet. Hun woningen hebben teveel rook- en waterschade opgelopen. Voor deze bewoners is in passende opvang voorzien. Over de oorzaak van de brand kon nog niets worden gezegd.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!