Berg LEGO voor jeugdige patiëntjes

Artikel geplaatst op: 6-2-2017

DIRKSLAND – "Hartverwarmend." Dat is de reactie van Siemen Goosensen, hoofd van de afdeling kindergeneeskunde in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, op het Melissantse initiatief om LEGO in te zamelen voor de jeugdige patiëntjes. Vier kinderen uit Melissant kwamen de dozen Duplo, LEGO en Technisch Lego donderdag 2 februari brengen.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Het ging om twee leerlingen van basisschool Roxenisse en twee van basisschool De Regenboog: Nick Ritzema, Emeline Verhoeven, Nicole Boersma en Sem Bramsen. Het viertal werd vergezeld door vertegenwoordigers van de dorpsraad, de Oranjevereniging en de Stichting Melishof, de drie initiatiefnemers van de decemberactiviteiten in Melissant, waarvan de LEGO-inzameling een onderdeel was.

Deze drie organisaties hebben de handen ineengeslagen om Melissant van aansprekende activiteiten te voorzien. De decemberactiviteiten – met onder meer het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom, een kerstzangavond, een wintermarkt en een kerstlunch – waren een voltreffer, mede dankzij onder andere de Activiteitencommissie, de brandweer en meerdere sponsors. Het streven is om het platform van de drie Melissantse organisaties te laten groeien met meer verenigingen en clubs.

De decembermaand bezorgde Melissant niet alleen veel vertier en gezelligheid, maar genereerde ook geld voor goede doelen. Men kon wensen in de grote kerstboom hangen, enkele gezinnen in het dorp ontvingen een kerstpakket en cadeautjes voor de kinderen én er werd driftig gecollecteerd voor de LEGO-actie voor de kinderafdeling van het ziekenhuis.

"We wilden eerst inzamelen voor het Sophia kinderziekenhuis, maar later kwamen we tot de conclusie dat het beter is om ons eigen, regionale ziekenhuis te steunen", aldus Klaas Kuipers, voorzitter van de dorpsraad Melissant. "We mogen best een gevoel van trots op ons eigen ziekenhuis hebben."

De kinderafdeling was direct geïnteresseerd toen het idee ver voor de decemberactiviteiten naar voren werd gebracht. Zijn er wensen, was de vraag die Siemen Goosensen kreeg. Nou, die waren er zeker. Nee, knuffels zijn er genoeg. Maar LEGO, ja, dat kon de afdeling goed gebruiken. "We hebben wel LEGO, maar het is vaak incompleet of versleten. Je raakt in de tussentijd wel eens wat kwijt. Nu willen we de pakjes LEGO bij elkaar houden."

De speelkamer van de kinderafdeling is in ieder geval een grote hoeveelheid LEGO, Technisch Lego en Duplo rijker, zeer gevarieerd en voor verschillende leeftijden. Daarnaast overhandigden de vier kinderen ook nog een Nintendo Wii met drie spellen. "Prachtig", aldus Goosensen, "dit komt uit de gemeenschap van het eiland. Dat doet ons erg goed." Misschien krijgt het hoofd van de afdeling kindergeneeskunde binnenkort nog een keer bezoek vanuit Melissant, want als er opbergdozen nodig zijn voor al dat nieuwe speelgoed, dan komen de kinderen ze brengen. Misschien wel op de fiets.


Eerdere berichten

Grevelingenweek start met buitenlesdag

16-10-2017

REGIO - Vrijdag 13 oktober was het zover. De Buitenlesdag Grevelingen als start van de Grevelingenweek 2017. Zowel op Go...

Traditionele schippers hijsen de zeilen

16-10-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Strijden om de felbegeerde titels van 'beste, snelste en slimste schipper 2017', daar draai...

Woonhoeve De Schaapskooij: een droom die uitkomt

16-10-2017

STELLENDAM – Gisteren – maandag 16 oktober - kregen Marinus en Marianne Kooijman de sleutel van de voormalig...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!