Brand teistert Oude-Tongs bedrijf

Artikel geplaatst op: 04-02-2017

OUDE-TONGE – Op bedrijventerrein Tonisseweg te Oude-Tonge heeft vrijdagavond brand gewoed bij IHG Roestvaststaal, gevestigd aan de Energiebaan. Rond tien over zeven ontdekten omstanders de brand. Vrijwel direct na de eerste brandmelding werd opgeschaald naar ‘middelbrand’, waarna uiteindelijk werd doorgeschaald tot ‘zeer grote brand’ en GRIP1.

Veel brandweervoertuigen uit de wijde regio, waaronder een hoogwerker en een ladderwagen, werden gealarmeerd om naar Oude-Tonge uit te rukken. Opvallend was dat de brand vooral langs het dak woedde. Onderzoek moet uitwijzen hoe het vuur is ontstaan. Naar verluidt is er ook ’s middags al een klein brandje geweest. Of de brand ’s avonds hiermee verband houdt, kon nog niet met zekerheid worden gezegd. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond is de brand wel binnen in het bedrijf ontstaan en daarna via de muur opgetrokken naar boven, om zich vervolgens in het dak verder te verspreiden.Aanvankelijk werd erop ingezet de brand van buitenaf te bestrijden, onder andere met behulp van een aantal zwenkende waterkanonnen, enkele stralen hogedruk en via de ladderwagen. De brandweer is kort het pand ingegaan, om de elektriciteit uit te schakelen. Toen voor een tweede maal aan de achterzijde van het pand het vuur uit het dak kwam en onduidelijk bleef waar de brandhaard(en) zich bevond(en), heeft een politieheli met warmtebeeldcamera een verkenningsvlucht boven het brandende gebouw gemaakt om de brandhaard(en) te lokaliseren. Uiteindelijk werd besloten het vuur van binnenuit te bestrijden. Rond kwart over elf kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Tijdens de brand zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen en hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.IHG produceert roestvaststaal maatwerk voor onder andere de voedingsmiddelenindustrie, apparatenbouw, grootkeukenleveranciers, bouwbedrijven en machinefabrieken. Het bedrijf kent zowel een staalbewerkings- als een houtbewerkingsafdeling. De brand- en waterschade die is ontstaan, is groot.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!