Winterborrel rond eilandelijke groei

Artikel geplaatst op: 30-01-2017

STELLENDAM – In het nieuwe bijgebouw van restaurant Zoet of Zout te Stellendam hield de Vereniging van Bedrijven Goeree-Overflakkee (VBGO) vrijdag 26 januari haar jaarlijkse Winterborrel. Evenals vorig jaar organiseerde ze deze netwerkbijeenkomst gezamenlijk met de ondernemersverenigingen OVG en VEERO en met de VVV, alle vier aangesloten bij de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (FOGO).

De Winterborrel was een van de eerste evenementen die in het nieuwe bijgebouw van Zoet of Zout plaatsvond. Tijdens de bijeenkomst was er voor de eilandelijke ondernemers vanzelf volop gelegenheid elkaar te ontmoeten, bij te praten en mogelijk zelfs tot zakendoen te komen, dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Maar ook vertelde Steef Visser, zowel bestuurslid van de VBGO als van de FOGO, graag meer over de plannen die de FOGO heeft voor de economische toekomst van Goeree-Overflakkee en die aan de uitwerking daarvan inmiddels ook begonnen is, dit in de vorm van het Smart Water project.

Groei waarmakenAls voorzitter van de FOGO en programmamanager van het Smart Water project wees Steef Visser op het belang van het gezamenlijk optrekken en aanpakken van de economische belangen van Goeree-Overflakkee door de drie O’s: Onderwijs, Ondernemers en Overheid. “We waren een krimpregio, maar als eiland wilden we dat niet. Het is mogelijk gebleken krimp om te zetten in groei. Daar maakten we een plan voor, waarbij we in 2025 op verschillende werkgebieden maar liefst 1600 nieuwe hoogwaardige banen op het eiland willen hebben. Eerst banen, dán pas creëer je groei. En kunnen we op het eiland voorzieningen als Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis behouden. Dit vereist echter wel een nauwe samenwerking tussen de drie O’s. Ondernemers, Onderwijs en Overheid zijn van wezensbelang voor elkaar. Want alléén kunnen we het niet. Inmiddels is de Stuurgroep Smart Water gestart, met prominenten uit de provinciale en eilandelijke drie O’s, om in kaart te brengen: ‘wat kunnen we, wat hebben we en wat willen we?’. Gebruikmakend van het vele dat we op Goeree-Overflakkee al hebben, willen we – gericht op specifieke thema’s en focusgebieden – voor de economie op het eiland nieuwe dingen creëren, om daar de toekomst mee aan te doen. In ’t bijzonder gebruikmakend van het water dat ons eiland rondom omgeeft. Innovatie, samenwerking en duurzaamheid zijn daarbij absolute voorwaarden. Zo zijn we van krimpregio anticipatieregio geworden. En is het nu aan ons, de drie O’s, om groei waar te gaan maken. Het móet kunnen, maar alleen als we met z’n állen meedoen”, zo luidde de boodschap.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!