Flakkeese teams bereiden zich voor op de Roparun

Artikel geplaatst op: 30-1-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op vrijdag 20 januari 2017 werd in het restaurant van het Van Weel-Bethesdaziekenhuis in Dirksland de tweede teambijeenkomst gehouden van de twee Roparunteams N. Mijnders - Tielemankeukensrunners. Deelnemers aan de komende Roparun kregen van teamcaptain Annedien Akkermans informatie over onder meer sponsoracties en de vorming van de teams. Ook was er een bijzondere gast: Monique van der Kooij, voorzitter van de stichting Voor Jou vertelde de deelnemers over het belang van de steun van de Roparun voor hun werk.

Voor Jou is een jonge stichting zonder winstoogmerk die zich bezig houdt met verwenzorg aan mensen met kanker in met name de regio Rijnmond. Monique richtte de stichting in 2009 op nadat bij haar borstkanker werd vastgesteld. De missie van de organisatie is om aanraking voor mensen met kanker laagdrempeliger en liefst gratis en op veel plekken bereikbaar te maken. Ze organiseren onder meer ontspanningsweekenden, verwendagen en massages tussen of tijdens behandelingen. Roparun is één van de organisaties die er voor zorgen dat Voor jou hun mooie werk kan doen.

Natuurlijk willen de teams ook dit jaar weer een mooi bedrag ophalen om initiatieven zoals die van de stichting Voor Jou te ondersteunen. Het is dit jaar de 25e keer dat de twee teams meedoen en daarom hebben ze zichzelf tot doel gesteld om per team 25.000 euro op te halen. Annedien vertelde deelnemers over de prachtige opbrengst van de inpakactie die de teams hielden bij PLUS Slingerland in Middelharnis. In twee middagen haalden zij 865,97 euro op door boodschappen in te pakken. Andere acties die de teams in de komende maanden houden om geld op te halen voor de Roparun zijn onder meer de collecteweek eind februari, de estafettemarathon op 26 maart en de carbootsale op 20 mei.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!