Presentatie van Dorpsraad Herkingen

Artikel geplaatst op: 30-1-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Dorpsraad Herkingen presenteerde zich donderdagavond in de raadsvergadering. Voorzitter Andre van Beek, secretaris Flora Buscop en penningmeester Marja Hogerwerf weten zich gesteund door Andres Bazen (contact verenigingen) en Adri Knöps (communicatie / social media). Inzet is gericht op wensen van de bewoners omtrent de toekomst en de leefbaarheid van het dorp. Frans Tollenaar is de kernwethouder voor Herkingen.

Door Jaap Ruizeveld

Via bijeenkomsten is uitgelegd hoe de kernsubsidie werkt en aan de bewoners is verteld wat men van de dorpsraad kan en mag verwachten. Er is een enquête uitgezet om belangrijke onderwerpen boven tafel te krijgen en gevraagd is welke plannen en projecten er voor 2017 aan de orde zijn. Uit het onderzoek bleek dat de bewoners de leefbaarheid van hun dorp met een cijfer 7.4 beoordeelden. Aandacht is er voor aanpak verwaarloosde panden, het strandje en o.a. een contactmiddag voor 65-plussers. Ook wordt via nieuwsmeldingen wetenswaardige punten vermeld. Zoals activiteiten rond de jaarwisseling en informatie over gemeentelijke aanpak. Als actiepunten zijn extra genoemd het Visbankplein verbeteren, opknappen van de sluisdeuren en de organisatie van een huttendorp. Vijftien verenigingen geven het dorp vitaliteit en aan activiteiten namen soms meer dan 60 kinderen deel. "Een verfrissende presentatie", zei Kees van Dam (SGP).


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!