Presentatie van Dorpsraad Herkingen

Artikel geplaatst op: 30-1-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Dorpsraad Herkingen presenteerde zich donderdagavond in de raadsvergadering. Voorzitter Andre van Beek, secretaris Flora Buscop en penningmeester Marja Hogerwerf weten zich gesteund door Andres Bazen (contact verenigingen) en Adri Knöps (communicatie / social media). Inzet is gericht op wensen van de bewoners omtrent de toekomst en de leefbaarheid van het dorp. Frans Tollenaar is de kernwethouder voor Herkingen.

Door Jaap Ruizeveld

Via bijeenkomsten is uitgelegd hoe de kernsubsidie werkt en aan de bewoners is verteld wat men van de dorpsraad kan en mag verwachten. Er is een enquête uitgezet om belangrijke onderwerpen boven tafel te krijgen en gevraagd is welke plannen en projecten er voor 2017 aan de orde zijn. Uit het onderzoek bleek dat de bewoners de leefbaarheid van hun dorp met een cijfer 7.4 beoordeelden. Aandacht is er voor aanpak verwaarloosde panden, het strandje en o.a. een contactmiddag voor 65-plussers. Ook wordt via nieuwsmeldingen wetenswaardige punten vermeld. Zoals activiteiten rond de jaarwisseling en informatie over gemeentelijke aanpak. Als actiepunten zijn extra genoemd het Visbankplein verbeteren, opknappen van de sluisdeuren en de organisatie van een huttendorp. Vijftien verenigingen geven het dorp vitaliteit en aan activiteiten namen soms meer dan 60 kinderen deel. "Een verfrissende presentatie", zei Kees van Dam (SGP).


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!