‘Vrienden van Carmen’ is stichting geworden

Artikel geplaatst op: 28-01-2017

SOMMELSDIJK – Menigeen uit Sommelsdijk herinnert zich haar: de moedige, dappere Carmen Kievit. Na bijna vijf jaar ziek te zijn geweest overleed ze op 1 december 2015, 25 jaar jong, nog geen negen maanden getrouwd. De kwaadaardige hersentumor die ze nu precies zes jaar geleden bleek te hebben, werd haar fataal, ondanks alle moeite die gedaan werd – operaties, chemokuren en bestralingen – om haar leven te redden.

Met medeweten en instemming van Carmen startten haar ouders Daaf (53) en Marianne (51) een jaar voor haar overlijden het fietsteam ‘Vrienden van Carmen’, met als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Op het tenue waarin de teamleden fietsen prijkt een foto van Carmen, een foto die ze zelf nog uitgezocht heeft. Ze wist dat ze zelf niet meer beter zou worden, dat ze overlijden zou. Maar waardevol vond ze ’t te weten dat mensen om haar heen het op zich wilden nemen financieel bij te dragen aan het onderzoek naar hersentumoren, zodat mogelijk op langere termijn patiënten ervan genezen kunnen worden. Zorg voor anderen, met name zieke kinderen, het is tot ’t laatst toe Carmens drive geweest. En daar paste de start van ‘Vrienden van Carmen’ met haar doelstelling helemaal bij: waar Carmen zelf nu niet meer voor anderen kan zorgen, zorgen anderen, de vrienden van Carmen, nu voor hen.

ToertochtenHet fietsteam ‘Vrienden van Carmen’, dat twintig mannen en drie vrouwen telt, maakt regelmatig trainingstochten. Zo houden ze hun conditie op peil om deel te kunnen nemen aan langere toertochten die in den lande worden georganiseerd voor het goede doel. Zo werd meegedaan aan de 150 kilometer lange Bergentocht rond de Utrechtse Heuvelrug en aan de 100 kilometer lange Ride for Hope tussen Utrecht en Amsterdam. Op deze manier brachten de Vrienden van Carmen in 2015 al € 18.000 bijeen, dat geheel naar Stichting Stop Hersentumoren ging. Ook fietsen ze mee met de GO Classic.

Vrienden van Carmen ClassicMaar het team organiseert ook zelf een fietstoer, jaarlijks in mei: de Vrienden van Carmen Classic. Iedereen die hieraan mee wil doen kan zich inschrijven. Deelnemers hoeven geen sponsorgeld mee te brengen, ze betalen alleen inschrijfgeld. Er wordt in pelotonsverband gefietst, maar het gaat niet om snelheid en tijd. Toen in mei 2015 de Vrienden van Carmen Classic voor de eerste keer werd gehouden, gaf Carmen zelf er het startschot nog voor.Ook in mei aanstaande zal de Vrienden van Carmen Classic weer gereden worden, met vanaf dit jaar twee goede doelen eraan verbonden. Jaarlijks zal van de totale opbrengst 70 procent naar de Stichting Stop Hersentumoren gaan, terwijl 30 procent bestemd zal zijn voor een wisselend maar wel aan kankerzorg gelieerd doel. Voor 2017 is dat het Familiehuis Daniel den Hoed.

NevenactiviteitenDaarnaast proberen de Vrienden van Carmen ook op andere manieren geld bijeen te krijgen. Bijvoorbeeld met een Vossenjacht op 18 maart a.s. of een voetbalwedstrijd op 10 juni. Ook de plaatselijke supermarkten en hun klanten werken graag mee door het inzamelen van statiegeldbonnetjes. Verder verkopen ze voor Stichting Stop Hersentumoren buddyknuffels á € 7,95 en zijn ze hiervoor ook afhaalpunt. Én ze hopen natuurlijk dat ook anderen hen zullen steunen, hetzij door het organiseren van activiteiten voor dit goede doel, hetzij door rechtstreekse donaties van bedrijven of particulieren.

Stichting gewordenOm dit laatste te bevorderen zijn afgelopen vrijdag, 27 januari, de Vrienden van Carmen een stichting geworden. Die dag passeerde de oprichtingsakte bij Schuring & Benschop Netwerknotarissen te Middelharnis. Nu heet het voortaan Stichting Vrienden van Carmen. Maar ook voor continuïteit van de activiteiten hebben de vrienden de stichting opgericht, gedreven door hun passie voor het doel, én zich verbonden wetend aan Carmen, die op deze manier in de herinnering en in de samenleving een plaats blijft hebben!Wie ook bij wil dragen aan het goede doel kan een donatie doen op IBAN NL53RABO1268602684 ten name van Vrienden van Carmen te Sommelsdijk. Alle gelden gaan voor de volle honderd procent naar het goede doel. Zie voor meer informatie www.vriendenvancarmen.nlen de gelijknamige Facebookpagina.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!