Bouwproject Hernesseroord gaat in stroomversnelling

Artikel geplaatst op: 19-01-2017

MIDDELHARNIS – Op het terrein van Hernesseroord is afgelopen week een nieuw bouwproject van start gegaan. Na een voorbereidingsperiode van twee jaar ging nu de vaart erin en werden in één week tijd zowel de aannemingsovereenkomst ondertekend als de eerste paal geslagen voor het nieuwe woningencomplex, dat de naam ‘Het Keeten’ draagt.

Het Keeten bestaat uit zes woningen. Iedere woning biedt ruimte voor acht cliënten. Het bijzondere van dit project is dat de ruimte die een cliënt krijgt, voldoet aan een volledige woning. Zo is er de mogelijkheid om cliënten meer zelfstandig te laten wonen, als opstap voor wonen buiten Hernesseroord. Ook komt er een multifunctionele locatie, onder andere voor dagbesteding en recreatie.

DuurzaamHet Keeten wordt het meest duurzame complex van Stichting Zuidwester, waar Hernesseroord onder valt. Warmte en koeling worden namelijk geleverd via ‘aardwarmte’ en gaan zonnepanelen het grootste deel van de stroomopwekking verzorgen. Daarnaast wordt dit het eerste complex van Zuidwester dat een volledig elektronisch toegankelijkheidssysteem heeft.Dinsdag 17 januari werd de aannemingsovereenkomst ondertekend en de donderdagmiddag daarop werd de eerste paal al geslagen. Een karweitje dat voor één van de bewoners van Hernesseroord was gelegd. Piet van Aken mocht dit doen en die was daar wát vereerd mee. Hij dat dit nog nooit gedaan, zei die. De planning is dat Het Keeten eind oktober opgeleverd wordt en dat de cliënten nog voor de Kerst hun nieuwe woningen in gebruik kunnen nemen.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!