Gegrepen door de griep

Artikel geplaatst op: 19-1-2017

DIRKSLAND – Griep! Het lijkt momenteel geen enkel probleem de ziekte op te lopen. Talloze mensen zijn er deze winter in meerdere of mindere mate door gegrepen. We vroegen één van de eilandelijke huisartsen, Bert Graafland te Dirksland, hoe het er inmiddels voor staat. En misschien heeft hij een lichtpuntje: het aantal grieppatiënten dat de huisartspraktijk raadpleegt neemt af. Dat zou erop kunnen duiden dat de griepgolf over haar hoogtepunt heen is.

"Ja, van de griep die nu heerst zijn mensen flink ziek", beaamt Graafland. "Bovendien duurt het ditmaal wel heel lang, de griepgolf. Eigenlijk zijn er twee golven achter elkaar: de eerste was in november en de tweede in de laatste week van december en de eerste week van januari. Officieel zit Nederland al zeven weken in een griepepidemie. Dat is lang."

Van een epidemie is sprake als op de honderdduizend mensen er 51 door dezelfde ziekte zijn getroffen. Op het hoogtepunt van de tweede griepgolf bedroeg dat aantal zelfs 92. Op Goeree-Overflakkee is het vooral de tweede griepgolf die huishoudt. "Met name tussen kerst en 8 januari was het heftig", geeft Graafland aan. Op de website van het RIVM laat hij het verloop van de griepgolf in Nederland zien. Inderdaad twee golven, waarbij de laatste overduidelijk het hoogste aantal zieken telt. Maar ook is zichtbaar dat het aantal grieppatiënten de laatste week is afgenomen, wat Graafland in zijn eigen praktijk dus al voorzichtig constateerde.

Lees verder in de krant van vrijdag 20 januari 2017.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!