Bach blijft inspireren

Artikel geplaatst op: 19-1-2017

MIDDELHARNIS - Op zaterdagavond 28 januari om 20.00 uur geeft musicus Paul Kieviet een Bachconcert in de Hervormde Kerk te Middelharnis. De entree is een gift bij de uitgang. De serie Bachconcerten loopt al heel wat jaren, dit is de 64ste editie van het concertreeks. De orgelmuziek van Bach is verbazingwekkende veelkleurig en ongeëvenaard in de hele muziekgeschiedenis.

Centraal tijdens het concert staat het grote Leeflang-orgel in de kerk, daarnaast wordt een flink deel van het programma uitgevoerd op het koororgel. Na de overplaatsing vanuit het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Stad aan 't Haringvliet heeft het in Middelharnis inmiddels een markante plaats verworven, zowel visueel als functioneel. Er worden vier stukken gespeeld: Preludium en Fuga in A (BWV 536), Triosonate I in Es (BWV 525), alle manualiter koralen uit "Dritter Theil der Clavier Übung en Toccata en Fuga in F (BWV 540).

Paul Kieviet studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en laat zich graag inspireren door Johann Sebastian Bach. Binnenkort verschijnen er twee cd's van Paul Kievit rondom het Meere-orgel in Sommelsdijk.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!