Kort geding tegen nieuwbouw strandpaviljoen Iloon

Artikel geplaatst op: 18-1-2017

OUDDORP - Afgelopen dinsdag 17 januari is bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam het verzoek behandeld van eigenaren van recreatiehuizen aan de Groenedijk in Ouddorp (en van een natuurbeschermingsvereniging) tegen een vergunningverlening voor het realiseren van nieuwbouw voor strandpaviljoen Iloon. Het college van burgemeester en wethouders heeft een vergunning verleend voor het vervangen van het huidige strandpaviljoen Iloon door een nieuw en groter paviljoen. Zowel het huidige paviljoen als het nieuwe paviljoen zijn / worden gelokaliseerd op het Noordzeestrand in Ouddorp.

Door Jaap Ruizeveld

Tegen het ontwerp-besluit tot vergunningverlening zijn destijds door genoemde partijen zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn door het college behandeld en - gemotiveerd - weerlegd. Vervolgens is de vergunning verleend. Tegen deze vergunning hebben de eigenaren en de vereniging een beroepschrift ingediend bij de rechtbank. Tevens dienden zij een verzoek om een voorlopige voorziening in bij de afdeling Voorzieningenrechter. Doel van dat verzoek is het schorsen van de vergunning. zodat niet gebouwd kan worden voordat de rechtbank een uitspraak heeft gedaan over het ingediende beroepschrift. De beslissing van de voorzieningenrechter wordt op zeer korte termijn tegemoet gezien.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!